Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1: Σφραγίδα Λοβέρα και επιστροφή Φορτούνη

Εμφατικά ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Λοβέρα και τον Γκερέρο να σκοράρουν από δύο φορές και τους Φορτούνη, Γκιγιέρμε να επιστρέφουν από τραυματισμούς.

Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1: Σφραγίδα Λοβέρα και επιστροφή Φορτούνη

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Καλαμάτας με 4-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ την είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 2-0. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στη ρεβάνς με τους Μεσσήνιους, αλλά δύο ήταν αυτοί που σημάδεψαν το ματς. Ο ένας είναι ο Λοβέρα που έκανε εξαιρετικό ματς και σκόραρε δύο φορές και ο άλλος ο Φορτούνης που επέστρεψε στη δράση μετά από έξι μήνες.

Στις σημαντικές ειδήσεις και η επιστροφή του Γκιγιέρμε μετά τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Επίσης στην αναμέτρηση με την Καλαμάτα "ξεμπούκωσε" και ο Γκερέρο που πέτυχε δύο γκολ και βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Με χαφ τον Μεριά

Η πρόκριση είχε τελειώσει ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι στην Καλαμάτα και μετά από εκείνο το 2-0 που είχε νικήσει ο Ολυμπιακός. Η ρεβάνς με την ομάδα της Μεσσηνίας ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ξεκίνησε με τον Αλέν στο τέρμα τους Ομάρ, Κούτρη στα άκρα της άμυνας και του Μάρκοβιτς, Σισέ στο κέντρο. Στα χαφ έπαιξαν οι Ξενιτίδης, Μεριά και στα άκρα της επίθεσης οι Ραντζέλοβιτς, Λάζαρος. Ο Λοβέρα είχε τον ρόλο του οργανωτή παίζοντας πίσω από τον Γκερέρο.

Ορεξάτος Λοβέρα

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι πολύ δυνατά και με διάθεση να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Λοβέρα έδειξε τις διαθέσεις του και στο 4' πίεσε τον Νασέρ από τον οποίο πήρε τη μπάλα μπήκε μόνος στην περιοχή και με πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα κάνοντας το 1-0. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ και η Καλαμάτα παρατάχθηκε στο ματς με αρκετά νέα πρόσωπα έχοντας στο μυαλό της το πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης πίεζαν και έψαχναν κι άλλο γκολ, ενώ ο Λοβέρα ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε. Στο 17' έγινε το 2-0 από τον Γκερέρο έπειτα από ωραίο γύρισμα του Κούτρη. Το σκηνικό στο παιχνίδι δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να παίζει στο μισό γήπεδο την Καλαμάτα, η οποία επιχείρησε σε 1-2 περιπτώσεις να βγει στην επίθεση και με τον Αλέν να έχει καλές αντιδράσεις στα σουτ που έγιναν προς την εστία. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0.

Ο Φορτούνης επέστρεψε

Από το πρώτο ημίχρονο είχε κριθεί και ο νικητής της ρεβάνς, όμως η επανάληψη είχε ίσως πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε μεγάλη ένταση, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε νωρίς και τρίτο γκολ. Στο 51' ο Λάζαρος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Γκερέρο με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0. Στο 53', όμως το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος μετά από έξι μήνες απουσίας πέρασε στο γήπεδο στη θέση του Ραντζέλοβιτς.

Γκολάρα του Λοβέρα

Ο αρχηγός πήρε τη γνωστή του θέση πίσω από τον επιθετικό με τον Λοβέρα να μετατοπίζεται δεξιά. Από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ανέλαβε και τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, ενώ στο 64' είχε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έβγαλε με μεγάλη δυσκολία ο Κασωτάκης. Στα αξιοσημείωτα είναι και η επιστροφή του Γκιγιέρμε, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 58' αντί του Μάρκοβιτς. Το ενδιαφέρον μπορεί να είχε στραφεί σε πρόσωπα, αλλά η Καλαμάτα κατάφερε να σκοράρει στο 67' με τον Ελ Ιντρίσι που νίκησε τον Αλέν με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Όσο περνούσε η ώρα ο Φορτούνης έβρισκε τα πατήματα του, αλλά ο Λοβέρα έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα παιχνίδι που ήταν εξαιρετικός. Ο Αργεντινός με ένα ασύλληπτο σουτ στο 69' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασωτάκη και έκανε το 4-1 σε ένα ματς που είχε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και από το οποίο ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός - Καλαμάτα 4-1

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Σκόρερ: 4' Λοβέρα, 17' Γκερέρο, 51' Γκερέρο, 66' Ελ Ιντρίσι, 68' Λοβέρα

Κίτρινες:54' Σισέ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μάρκοβιτς (58' Γκιγιέρμε), Κούτρης, Μεριά, Ξενιτίδης, Χριστοδουλόπουλος (67' Λιάτσος), Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς (53' Φορτούνης), Γκερέρο

Καλαμάτα: Κασωτάκης, Πανάγου, Νασέρ, Καντούτσης, Γαλούπης, Τριανταφυλλάκης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (65' Οσμάνατσιτς), Πετσίτης (55' Ηλιόπουλος), Ιντρίσι, Μπουσμπίμπα (63' Αλεξόπουλος).

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Καλαμάτα 4-1: Όλα τα γκολ της αναμέτρησης (vids)

Ο Φορτούνης στο χορτάρι του Καραϊσκάκη - Αποθέωση για τον αρχηγό! (vids)

«Ναι, Τσιμίκα σε Νάπολι και Αταλάντα αλλά ο Ολυμπιακός ζητά πολλά. Η φόρμουλα με Ποντένσε»