Κύπελλο Ελλάδος: Η πρόταση της ΕΠΟ και η αντιπρόταση της Super League

Ομοσπονδία και Λίγκα έχουν αντίθετες απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου. Με ποια πρόταση τάσσονται οι ομάδες της Super League.

Κύπελλο Ελλάδος: Η πρόταση της ΕΠΟ και η αντιπρόταση της Super League

Την Τετάρτη (22/5) συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με κεντρικό θέμα συζήτησης τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος ενόψει της νέας σεζόν.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ προτείνει τη συμμετοχή των 53 κυπελλούχων των ΕΠΣ για την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, κατά τη δεύτερη φάση των «32», προτείνει να δημιουργηθούν 8 όμιλοι τεσσάρων ομάδων με την εισαγωγή 14 συλλόγων από την Super League.

Η διεξαγωγή των ομίλων είναι κάτι στο οποίο η Λίγκα αντιτίθεται και προτείνει με τη σειρά της η φάση των «32» να μην έχει ομίλους, αλλά νοκ άουτ ματς με τους λεγόμενους «ισχυρούς» να αγωνίζονται στις έδρες των μικρότερων ομάδων.

Αν επικρατήσει αυτή η εκδοχή, τα παιχνίδια του Κυπέλλου σε αυτή τη φάση θα μειωθούν από 48 σε 16. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου με λιγότερα ματς είναι επιθυμία και των ομάδων της Super League.

Ο λόγος είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν 2019-2020 θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω της διεξαγωγής playoffs για το πρωτάθλημα και την πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας στο Euro 2020.