Σαββίδης: «Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο»

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών στα εγκαίνια του αρχείου του κέντρου μελέτης του ΑΠΘ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρήση του VAR στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σαββίδης: «Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο»

Στα εγκαίνια του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ βρέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του ο Σαββίδης αναφέρθηκε στη χρήση του VAR στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Είμαι χαρούμενος που κάναμε το επόμενο βήμα και η έδρα μετατρέπεται σε κέντρο. Ο ποντιακός ελληνισμός είναι μοναδικό και τεράστιο τμήμα του ελληνισμού που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Συμφωνήσαμε με το ΑΠΘ και αποφασίσαμε να τεκμηριώσουμε τι σημαίνει ποντιακός ελληνισμός, ποιος ο ρόλος του και η καταστροφή του. Δεν πρέπει να σωπαίνουμε. Αλλιώς, τέτοια γεγονότα, όπως η καταστροφή στη Συρία, θα επαναλαμβάνονται. Κάθε μορφωμένος άνθρωπος, θα θεωρεί τιμή να ξέρει την προσφορά του ποντιακού ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό. Νομίζω θα πάω στην Παναγία Σουμελά. Ο δρόμος για την ιστορική πατρίδα δεν πρέπει να ξεχνιέται».

Για τη χρησιμότητα του VAR σχολίασε: «Χθες αποδείχθηκε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι για τρία χρόνια ζητούσαμε το VAR και αποδείχθηκε η χρησιμότητα στο παιχνίδι μας. Μου βάζουν στόχους και τους πετυχαίνω. Στόχος μας, μέσω του ΠΑΟΚ, είναι να επιστρέψουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται θρόνο αυτοκράτορα, καθόμαστε δίπλα στον Θεό και συνεχίζουμε».