Τελικά είναι καλή ή κακή η ΑΕΚ αυτή την περίοδο;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την εικόνα της «Ένωσης» συγκρίνοντας το πώς έπαιξε με τη Λάρισα και πώς με τη Λαμία.

Τελικά είναι καλή ή κακή η ΑΕΚ αυτή την περίοδο;

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να πετύχει η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχθησαν τα πράγματα μετά την Αυγουστιάτικη πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι και μικρό πράγμα να συμμετέχεις στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η παρουσία όμως της «Ένωσης» σε αυτούς (δεν πήρε ούτε βαθμό), «πλήγωσε» τους φίλους της.

Από τον Σεπτέμβριο, σταδιακά, είχε αρχίσει η κατρακύλα. Το ένα χαμένο παιχνίδι διαδεχόταν το άλλο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από νωρίς. Σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσε η ομάδα να κερδίσει στα ντέρμπι, η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτέλεσε παρελθόν και ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε. Χωρίς να παίξει καταπληκτικό ποδόσφαιρο έκτοτε η ομάδα, κατάφερε να βρεθεί στον τελικό. Και αυτό συνιστά επιτυχία. Που όμως δε θα έχει καμία σημασία αν δεν κατακτηθεί και το τρόπαιο.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην ΑΕΚ. Ξέρουν πως η «εξιλέωση» θα έρθει μονάχα με την κούπα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που αντίπαλός της είναι ο ΠΑΟΚ.

Βλέποντας την «Ένωση» στο ματς με τη Λαμία την Πέμπτη και σκεπτόμενοι ταυτόχρονα το πώς έπαιξε με τη Λάρισα λίγες ημέρας νωρίτερα, εύκολα μπερδευόμαστε. Είναι καλή ή κακή αυτή την περίοδο η ομάδα; Είναι σε φόρμα ή όχι; Παίζει παιχνίδι με ιδέες και επιλογές ή είναι μονοδιάστατη και περιμένει τις σέντρες των ακραίων και τις κεφαλιές του Πόνσε;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα δικαίως προκύπτουν. Εγώ πιστεύω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ούτε σούπερ είναι η ΑΕΚ ούτε όμως και για κλάματα. Ενόψει τελικού θεωρώ πως πολλά θα εξαρτηθούν και από τη μέρα που θα βρεθεί ο αντίπαλός της. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και παίξει το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που έπαιξε σε πολλά φετινά παιχνίδια του, τότε θεωρώ πως θα δυσκολέψει εξαιρετικά την «Ένωση» και θα τη στριμώξει στα σχοινιά. Αν όμως οι Θεσσαλονικείς έχουν την εικόνα των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω πως η σοβαρή και συγκεντρωμένη ΑΕΚ, είναι το φαβορί.

Έχουμε κάποιες ακόμη μέρες μπροστά μας ενόψει του τελικού για να συζητήσουμε τα αγωνιστικά. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτή είναι η εικόνα που έχω για τον τελικό και δεν περιμένω να διαφοροποιηθούν πολλά έως τότε.