Ο Χιμένεθ δεν σταμάτησε να δουλεύει για την ΑΕΚ

Τι είδαμε από τη (νέα) πρώτη του Μανόλο στην «Ένωση», η πίστη στον Μπογέ και η πονηρή επισήμανση του Ισπανού για τον Πόνσε.

Ο Χιμένεθ δεν σταμάτησε να δουλεύει για την ΑΕΚ

Το τρίτο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ θα το ξεχάσουμε πολύ γρήγορα όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό του μέρος. Γιατί σχετικά με τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, την έκρηξη του Γιώργου Σπανού που ακολούθησε και την αποκαλυπτική τοποθέτηση του Νταμίρ Κάναντι στη συνέντευξη Τύπου, σίγουρα αυτό το βράδυ στο Περιστέρι θα το θυμόμαστε για καιρό…

Σε αυτό το blog όμως θα ασχοληθώ καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι και την εικόνα της ΑΕΚ στη νέα εποχή Χιμένεθ. Τι είδαμε από τον Μανόλο; Μια αλλαγή συστήματος, από 3-5-2 σε 3-4-3, τον Αντρέ Σιμόες να ξανά παίρνει τη θέση του στο κέντρο και τον, παροπλισμένο επί εποχής Ουζουνίδη, Λούκας Μπογέ να ξεκινάει βασικός.

Αυτά. Ως εκεί. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να κρατήσει κανείς από τη εμφάνιση της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Σε ένα ματς σούπα. Με τους δύο αντιπάλους να κυκλοφορούν την μπάλα, αλλά να μην κάνουν ευκαιρίες. Μόλις τελείωσε το ημίχρονο πολλοί μουρμούρισαν: «πάμε ολοταχώς για 0-0». Και δεν είχαν άδικο με όσα έβλεπαν. Κι αν δεν ήταν ο Σιδηρόπουλος με την εφεύρεσή του όντως θα είχαμε κουλούρια.

Πάντως το 3-4-3 ήταν μια μικρή έκπληξη από πλευράς Χιμένεθ. Το ερώτημα πριν το ματς είχε να κάνει με το αν θα διατηρούσε το 3-5-2 ή θα το γυρνούσε στο προσφιλές του 4-2-3-1. Προφανώς θεώρησε ότι δεν έπρεπε να αλλάξει με μιας τον σχηματισμό στην άμυνα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ΑΕΚ τα έχει πάει εξαιρετικά με αυτή τη διάταξη τον τελευταίο μήνα.

Μπήκε έτσι σε μια λογική να ανακατέψει κάπως την τράπουλα. Κράτησε την τριάδα, αλλά έκανε μια μικρή παρέμβαση στην επίθεση. Αντί να παίξει με δίδυμο, έβαλε τριάδα και έναν χαφ λιγότερο. Ενδεχομένως αν ο Πέτρος Μάνταλος ήταν στη διάθεσή του (ανακοινώθηκε η τιμωρία του για τον πανηγυρισμό του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν από το ματς στο Περιστέρι) να μην πείραζε καν το 3-5-2. Αλλά χωρίς τον αρχηγό και με τον Μπογέ στην ενδεκάδα, όπου ο Αργεντινοϊταλός είναι επιθετικός και όχι μεσοεπιθετικός, πίστεψε πως ο σχηματισμός σε 3-4-3 θα λειτουργήσει καλύτερα.

Η εικόνα της ΑΕΚ πάντως δεν τον δικαίωσε. Αλλά δεν έγινε και τίποτε. Αφού νίκησε, όπως νίκησε, έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση. Ούτε κρινόταν ο Μανόλο σε αυτό το ματς από κανέναν. Είναι νωρίς ακόμα για να αξιολογηθεί.

Θα κάνω ένα σχόλιο και για τον Μπογέ: Κακός για ένα ακόμη παιχνίδι που πήρε ευκαιρία. Πάντως ο Χιμένεθ, με τον οποίον μιλάει την ίδια γλώσσα (ισπανικά) πιστεύει ότι μπορεί να τον αναστήσει. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής χάρηκε που πλέον έχει ξένο προπονητή να συνεργαστεί…

Και κάτι τελευταίο: Ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου είπε πως θα προσπαθήσει η ΑΕΚ του χρόνου να έχει και Πόνσε και Αραούχο. Αυτή ήταν η πρώτη του αποκάλυψη. Υπήρξε και δεύτερη: «Μίλησα από πέρσι με τον Μόντσι για να έρθει ο Πόνσε».

Για να μαθαίνουν δηλαδή όλοι ποιανού εισήγηση και εν μέρει επιτυχία ήταν να έρθει στην «Ένωση» ο Αργεντινός επιθετικός που δεν σταματάει να σκοράρει… Επισήμανση με αξία από τον πονηρό Χιμένεθ, που φυσικά και δεν έγινε τυχαία…