Μητσοτάκης: «Ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο με κόσμο στο ΟΑΚΑ»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο μόνο στο ΟΑΚΑ. Τι είπε για τον τελικό του Conference League και το Final 4 της Euroleague.

Μητσοτάκης: «Ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο με κόσμο στο ΟΑΚΑ»

Την πρόθεσή του να κάνει πρόταση στην ΕΠΟ ώστε από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να διεξάγεται μόνο στο ΟΑΚΑ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο «Open», τόνισε:

«Το ζήτημα αυτό αφορά την ΕΠΟ. Εγώ, αν περνούσε από το χέρι μου, ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως γίνεται στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Αυτή είναι η πρότασή μου για τον επόμενο τελικό και ελπίζω η πρότασή μου να γίνει αποδεκτή από την ΕΠΟ και να μην υπάρχει πλέον συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο κυρίως στάδιο του ΟΑΚΑ, το οποίο μπορεί να υποδεχθεί και αγώνες στίβου και ποδοσφαιρικούς αγώνες, και βάζω την πρόταση στο τραπέζι για να την κάνει αποδεκτή και να γίνεται μόνιμα εκεί ο τελικός του Κυπέλλου», για τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα, σημείωσε:

«Θυμάστε την κριτική που μας ασκήθηκε όταν κλείσαμε τα γήπεδα, τα οποία έπρεπε να ανοίξουν με ασφάλεια. Και δεν μπορεί κανείς να μας αμφισβητήσει ότι υπήρξε εξέλιξη και ότι τα γήπεδα άνοιξα στα επίπεδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με μία υπόθεση της τραγικής δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη και το κράτος να αποδεικνύει ότι μπορεί να τα βάλει με οργανωμένες συμμορίες και το έγκλημα».

Όσον αφορά τον τελικό του Conference League, αλλά και την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Euroleague, τόνισε:

«Έχω πει, μακάρι, αυτό θέλουν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι. Μακάρι να κερδίσει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα στο Conference League και να έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Ευρωλίγκας. Θα ήθελα πολύ να είμαι και θα ξεκλέψω λίγη ώρα για να πάω. Δεν είμαστε ακόμα εκεί, καθίστε να δούμε. Επειδή ήμουν αρκετά εύστοχος στις προβλέψεις μου, είπα να μην προκαλώ τη μοίρα μου και λέω να σταματήσω. Να πούμε ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο και ο αυτοσαρκασμός είναι απαραίτητος. Δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει την ουσία της πολιτικής».