Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ1-2 (6-5 πεν.) : Νικητής στη ρουλέτα! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός… έκλεισε θέση για τον τελικό του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε με σκορ 6-5 στα πέναλτι του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-2 από το ματς στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ1-2 (6-5 πεν.) : Νικητής στη ρουλέτα! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του… θρίλερ στη Λεωφόρο, καθώς κέρδισε με 6-5 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ (1-2 και η παράταση) παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά ήταν κακοί, δεν είχαν σωστό τρόπο ανάπτυξης, έπεσαν στην… παγίδα που πήγαν να στήσουν στον αντίπαλό τους και μάλιστα σε έναν αγώνα με παράταση δεν έκαναν ούτε μια κλασική ευκαιρία!

Στα πέναλτι ο Ντραγκόφσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής κρατώντας την εστία του ανέπαφη περισσότερες φορές με τον Σαμάτα στο τέλος να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν μεθοδικοί, είχαν ενέργεια, σωστό πλάνο, πίεσαν αφόρητα τους αντιπάλους τους, αλλά δεν ήταν ψύχραιμοι στα πέναλτι.

Το πρώτο μέρος ανήκε στον ΠΑΟΚ, που είχε την υπεροχή, υπεροπλία στο κέντρο με τον Μεϊτέ και περισσότερη ενέργεια. Δεν είχε όμως το γκολ, αφού δύο φορές ο Ντραγκόφσκι είπε «όχι» με κορυφαία την προσπάθεια του Σβαμπ σε κεφαλιά- ψαράκι στο 14’ του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε τον αντίπαλό του, έχει τοποθετήσει αρκετά πιο πίσω την άμυνά του, ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες με κάποιες αντεπιθέσεις που έβγαλε κυρίως με τον Παλάσιος
Προβληματική ήταν η παρουσία των Ζλεκα και Βιλένα, που είχαν σοβαρά προβλήματα απέναντι στους Σβαμπ και Μεϊτέ (κυρίως).

Στο 72 η υπεροχή του ΠΑΟΚ «καρποφόρησε» , καθώς ο Όττο κέρδισε τη μπάλα από τον Μπερνάρ, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζίβκοβιτς με πλασέ έκανε το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς είχε ξανά τον πρώτο λόγο στο ματς, ήταν καλύτεροι και επέμεναν στο πλάνο τους πιέζοντας στον άξονα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ!

Εκεί κι ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει την υπεροχή χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα στο 105’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ ο Κεντζιόρα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 0-2 δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο 116’ ο Μπάμπα σε μια διεκδίκηση με τον Βαγιαννίδη έπεσε άτσαλα και του γύρισε η γλώσσα με συνέπεια να χάσει προσωρινά τις αισθήσεις του. Αμέσως έσπευσαν οι γιατροί, αλλά και όλοι παίκτες με τον Γκανέζο να συνέρχεται και να διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Στο 126’ ο Κοτάρσκι έκανε άστοχη έξοδο με υποψία φάουλ πάνω του, ο Αράο έκανε γύρισμα για να πάρει την κεφαλιά ο Μαντσίνι και ο Κουλιεράκης να διώξει πάνω στη γραμμή

Στο 129΄ο Λημνιός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα σε 1-2 και στη συνέχεια τη… σκυτάλη ανέλαβε το Ντραγκόφσκι

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

*** 0-0 ο Σπόραρ έστειλε τη μπάλα στο κέντρο απέκρουσε ο Κοτάρσκι
*** 0-1 ο Κωνσταντέλιας έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία
*** 1-1 ο Γερμέγεφ ευστόχησε
*** 1-2 ο Μουργκ στο κέντρο της εστίας
*** 2-2 ο Μπακασέτας στην αριστερή γωνία
*** 2-3 ο Κεντζιόρα στη δεξιά γωνία ευστοχεί
*** 3-3 ο Κώτσιρας στη δεξιά γωνία γκολ
***3-4 ο Μεϊτέ στη δεξιά γωνία γκολ
*** 4-4 ο Μλαντένοβιτς ψηλά στην αριστερή γωνία γκολ
*** 4-4 ο Ντεσπόντοφ αστοχεί, το αποκρούει ο Ντραγκόφσκι
*** 4-4 ο Λημνιός έστειλε τη μπάλα άουτ
*** 4-4 ο Οζντόεφ εκτελεί και αστοχεί, καθώς αποκρούει ο Ντραγκόφσκι
*** 5-4 ο Μαντσίνι ευστοχεί στην αριστερή γωνία
*** 5-5 ο Μάρκος Αντόνιο εκτελεί και ευστοχεί στη δεξιά γωνία
*** 5-5 ο Αράο εκτελεί και στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε έξω από τη γραμμή
*** 5-5 ο Όττο αστοχεί το αποκρούσει στη δεξιά γωνία ο Ντραγκόφσκι
*** 6-5 ο Σένκεφελντ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία

*** 6-5 ο Σαμάτα άουτ. Ο Παναθηναϊκός είναι στον τελικό του Κυπέλλου

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πεν.)

Γήπεδο: « Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Σκόρερς: Λημνιός (129’) - Ζίβκοβιτς (72’), Κεντζιόρα (105’)

Κίτρινες: Μπακασέτας (16’), Ζέκα (68’), Παλάσιος (82’) - Τόμας (23’), Μεϊτέ (51’), Ντεσπόντοφ (92’), Οζντόεφ (97’), Κουλιεράκης (99’), Μουργκ (111’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι- Κώτσιρας, Γεντβάι (λ.τ. 57’ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς – Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (86’ Λημνιός) - Μπακασέτας Παλάσιος (86’΄Μαντσίνι), Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ )- Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Μπάμπα, Μιχαηλίδης (λ.τ. 4’ Κουλιεράκης), Κεντζιόρα, Ότο- Σβαμπ (73’ Ντεσπόντοφ), Μεϊτέ- Τάισον (73’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (110’ Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ) - Τόμας (73’ Σαμάτα)