ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Στους «4» του Κυπέλλου με δεύτερη εύκολη νίκη ο «δικέφαλος του βορρά»

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε ξανά εύκολα του Πανσερραϊκού (5-0), που επίσης προέβη σε εκτενές ροτέισον και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Στους «4» του Κυπέλλου με δεύτερη εύκολη νίκη ο «δικέφαλος του βορρά»

Ένα ματς διαδικαστικής σημασίας ήταν ο επαναληπτικός προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανσερραϊκό (5-0). Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα σι Σέρρες (0-4) είχε καταστήσει ακλόνητο φαβορί πρόκρισης τον ΠΑΟΚ και αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη.

Αν και με ολικό λίφτινγκ στην ενδεκάδα ο «δικέφαλος του βορρά»… πέταξε και πάλι ψηλά, πετυχαίνοντας ένα γκολ περισσότερο σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση και πέρασε πανηγυρικά στους «4» του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Παναθηναϊκό.

Ο Πανσερραϊκός που επίσης παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην δεκάδα το πάλεψε μέχρι ενός σημείου είχε τις ευκαιρίες για αν σκοράρει, αλλά πλήρωσε το έλλειμμα ποιότητας σε σχέση με τους Θεσσαλονικείς.

ΤΑ ΓΚΟΛ
20’: Πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος μετέφερε τη δράση δεξιά στον Ζίβκοβιτς, αυτός στον Σάστρε που ανέβηκε την πλευρά και γύρισε στη μικρή περιοχή, όπου ο Τζίμας πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0.
26’: Λάθος των παικτών του Πανσερραϊκού, το αξιοποίησε ο Μιχαηλίδης που έδωσε γρήγορα στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε κούρσα 30 μέτρων και πλάσαρε για το 2-0.
82’: Λάτιν συνεργασία στην επίθεση του ΠΑΟΚ όπου ο Μάρκος Αντόνιο, έδωσε στον Σοάρες και αυτός γύρισε προς τον Αντρέ Ρικάρντο που εκτέλεσε από κοντά για το 3-0.
84’: Ο Μπράντον Τόμας σούταρε από απόσταση, ο Κατσίκας έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και έτσι έγινε το 4-0.
92’: Υπέροχη ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια που αφού άλλαξε τη μπάλα με τον Ζίβκοβιτς, τελείωσε ιδανικά τη φάση, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Η μικρογραφία
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0
Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 20’ Τζίμας, 26’ Ζίβκοβιτς, 82’ Αντρέ Ρικάρντο, 85’ Τόμας, 92’ Κωνσταντέλιας.
Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)
Κίτρινη: Πεταυράκης

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς- Σάστρε (46’ Μπάμπα) Σοάρες Νάσμπεργκ Μιχαηλίδης-Τσιγγάρας Σβαμπ (62’ Αντρέ Ρικάρντο)-Ζίβκοβιτς Κωνσταντέλιας Μάρκος Αντόνιο- Τζίμας (74’ Μπράντον).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας-Ντανκερλούι Γκοτζαμανίδης Πεταυράκης Πηλέας-Μορέιρα Οικονόμου (61’ Στάικος)-Σοφιανός (77’ Γούλερι) Μούργος (61’ Ουάρντα) Μασκανάκης (61’ Τομάς)-Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).