Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 6-7 πέν. (0-0 κ.δ., παρ.): Η κριτική των «ερυθρόλευκων»

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι για τους «16» του Κυπέλλου.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 6-7 πέν. (0-0 κ.δ., παρ.): Η κριτική των «ερυθρόλευκων»

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Τι άλλο να έκανε ο Αλέξανδρος; Να κατάπινε σπαθιά; Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε τρεις επικίνδυνες φάσεις του Παναθηναϊκού, είπε «όχι» δύο φορές στον Σπόραρ και μία στο φινάλε της κανονικής διάρκειας στον Βέρμπιτς. Έπιασε το πέναλτι του Μλαντένοβιτς και έδωσε την ευκαιρία στον Καρβάλιο να χαρίσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Δεν έφτανε εν τέλει ο Πασχαλάκης.

ΡΟΝΤΙΝΕΪ: Ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο 45λεπτο δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε πάντως να βοηθήσει περισσότερο δημιουργικά.

ΜΠΙΑΝΚΟΝ: Καλές και κακές στιγμές είχε ο Γάλλος, ο οποίος πάντως έδωσε τις μάχες του. Ας μην γελιόμαστε όμως… Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει στόπερ.

ΝΤΟΗ: Κι ο Ανδρέας έδωσε τις μάχες του, έβαλε δύσκολα σε ορισμένες περιπτώσεις στον Σπόραρ, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει με κεφαλιά στο καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο.

ΟΡΤΕΓΚΑ: Ο Αργεντινός έβγαλε «σφυγμό». Ειδικά στο πρώτο μέρος πήρε αρκετές προσπάθειες και τον αισθάνθηκε ο Βαγιαννίδης και η άμυνα του Παναθηναϊκό. Μόνο κακός δεν ήταν γενικότερα ο Ορτέγκα.

ΕΣΕ: Έδωσε πολλές μάχες. Πολλές φορές βγήκε κερδισμένος, αλλά όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι ξέμενε από βενζίνη.

ΚΑΜΑΡΑ: Ο Αφρικανός θα «κουβαλάει» (δυστυχώς για εκείνον) το γεγονός ότι αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Η δε εικόνα του σε όλο το ματς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ήταν από τους παίκτες που έτρεξαν πολυ. Αλλά όταν πηγαίνει κουτσαίνοντας να εκτελέσει πέναλτι, το πιθανότερο σενάριο ήταν να ζήσει αυτό που τελικά έζησε. Να στείλει την μπάλα στο… πέταλο της «7».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτρεξε πολύ, έπαιξε παθιασμένα, κυνηγούσε μπάλες. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά σίγουρα έδωσε πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μία καλή φάση για να σκοράρει, ενώ έβγαλε και άλλη μία φορά τον Μασούρα σε καλή θέση για να σκοράρει. Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Έχασε δύο καλές ευκαιρίες ο Έλληνας εξτρέμ, ο οποίος δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που είχε πιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν ήταν κακός πάντως. Ήταν μέσα στις φάσεις που προσπάθησε να απειλήσει ο Ολυμπιακός.

ΝΑΒΑΡΟ: Δεν έκανε κάποια τελική που να τον θυμόμαστε. Δεν τροφοδοτήθηκε κιόλας ιδιαίτερα. Γενικώς δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ήταν μέσα σε τέσσερις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, είτε με δύο πάσες σε Ορτέγκα και Μασούρα, είτε ως εκτελεστής στην παράταση, είτε φυσικά και με τη σέντρα στην κεφαλιά του Γιόβετιτς. Από τον Πορτογάλο πάντως ο κόσμος περιμένει περισσότερα.

ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ: Έχασε μία τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά να σκοράρει σε ένα χρονικό σημείο στην παράταση που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι ήθελε να περάσει ο χρόνος και να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι. Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο αισθητός στην αντίπαλη περιοχή.

ΚΑΡΒΑΛΙΟ: Εκτέλεσε το πέμπτο πέναλτι λες και η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά. Φοβισμένα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ξεψυχισμένη εκτέλεση! Κατά τ’ άλλα, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

ΖΕΛΣΟΝ: Ο Πορτογάλος μπήκε στο ματς στο 106’, προσπάθησε να δώσει έναν ξεχωριστό τόνο στην επίθεση, αλλά δεν είχε και συμπαραστάτες.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Μπήκε στο τέλος, είχε το τσαγανό να εκτελέσει και ένα πέναλτι και στην παράταση πρόλαβε να βγάλει και μία καλή πάσα στον Ζέλσον.

ΙΜΠΟΡΑ: Τίποτα το ιδιαίτερο. Μπήκε στο ματς αντί του Μπιανκόν που δεν μπορούσε άλλο να συνεχίσει, ο Ολυμπιακός κέρδισε δύο-τρεις στατικές φάσεις, αλλά δεν κατάφερε με το μπόι του να γίνει απειλητικός.