Ολυμπιακός: Τα κόρνερ, τα «ψυχολογικά» και οι «τζούφιες» αλλαγές!

Αυτό που συμβαίνει με τις στατικές φάσεις στον Ολυμπιακό έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο και ο Φατίχ Τερίμ δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. 

Ολυμπιακός: Τα κόρνερ, τα «ψυχολογικά» και οι «τζούφιες» αλλαγές!

Και στη Λεωφόρο φάνηκαν ξανά οι «χτυπητές» αδυναμίες του Ολυμπιακού. Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις στατικές φάσεις, έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο. Δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση. Αν κάτσουμε να δούμε ακόμη και έναν-έναν τους παίκτες, τότε θα δούμε ότι μόνο οι Πορόζο, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί, άντε και ο Ελ Αραμπί είναι τρεις παίκτες που έχουν μία ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Ωστόσο, ο Πορόζο το πιθανότερο είναι να φύγει, ο Ελ Κααμπί είναι στο Κόπα Άφρικα, ο Ιμπόρα δεν υπολογίζεται και ο Ελ Αραμπί ανέτοιμος.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ από κόρνερ με την ΑΕΚ, κόντεψε να δεχτεί άλλα δύο (αστόχησαν Πινέδα, Βίντα) και πήγε στη Λεωφόρο με τον Καρβαλιάλ να έχει δουλέψει τη συγκεκριμένη αδυναμία στον Ρέντη το προηγούμενο 48ωρο. Πάλι όμως είδαμε το ίδιο... έργο, με τον Ιωαννίδη αυτή τη φορά να βρίσκει δίχτυα από κόρνερ.

Μάλιστα, τα χτυπήματα είναι ακριβώς ίδια. Και οι εκτελεστές των κόρνερ της ΑΕΚ, και του Παναθηναϊκού, έφερναν την μπάλα στην καρδιά της άμυνας. Όχι στο πρώτο δοκάρι ή στο δεύτερο. Στην καρδιά σημαδεύουν, γιατί το ξέρουν πλέον και οι παίκτες ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο πρόβλημα σε επίπεδο τοποθετήσεων παικτών, αλλά έχουν χτυπητές αδυναμίες οι παίκτες σε ατομικό επίπεδο! Ας το αποδεχτούμε ότι οι συγκεκριμενοι ποδοσφαιριστές δεν παρέχουν ασφάλεια στις «αερομαχίες».

Από εκεί και πέρα, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι πλέον έχει αρχίσει να παρατηρείται ένα ψυχολογικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Από εκεί δηλαδή που εμφανίζεται μία ομάδα στο πρώτο ημίχρονο να προκαλεί ένα σωρό μπελάδες στον Παναθηναϊκό και να μην τον αφήνει να δημιουργήσει μία σοβαρή επίσκεψη στην περιοχή του Πασχαλάκη, οι αλλαγές του Φατίχ Τερίμ στο δεύτερο ημίχρονο δεν αποπροσανατόλισαν τον Ολυμπιακό, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον υποχρέωσαν σε... άτακτη υποχώρηση! Τί φοβήθηκαν δηλαδή;

Ο Τερίμ ρίσκαρε, έπαιξε με τη φωτιά ανασταλτικά με αυτό το ανορθόδοξο σχήμα που πήγε στο δεύτερο μέρος (κάτι σαν... 4-2-4), αλλά - προς ευχάριστη έκπληξη για εκείνον - είδε έναν άτολμο Ολυμπιακό. Ο Τούρκος είχε διαπιστώσει κιόλας ότι οι Πειραιώτες είναι άθλιοι στις στατικές φάσεις και... άλλο που δεν ήθελε να βάλει ψηλά κορμιά και κυρίως δυνατά παιδιά στο δεύτερο μέρος (Βέρμπιτς, Σπόραρ συν τους Ιωαννίδη, Γεντβάι και Αράο που είχε από το ξεκίνημα). Αρχικά δεν του βγήκαν οι κομπίνες με τις κοντινές πάσες των Μλαντένοβιτς - Βέρμπιτς στα κόρνερ, το γύρισε στα απευθείας γεμίσματα στην καρδιά της άμυνας και βρήκε λύση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ενώ έδειξε να στέκεται καλά και να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, παρουσίασε ένα άτολμο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσε. Θεωρούμε ότι ο Καρβαλιάλ, που έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο (σ.σ. έχει ως ελαφρυντικό ότι ακόμη δεν έχουν γίνει όλες οι μεταγραφές), άργησε να φρεσκάρει την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι ιδιαίτερες βοήθειες από τον πάγκο δεν πήρε. Ο Καμαρά δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, ο Ποντένσε δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ και ο Γιόβετιτς δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε. Για τον Κίνι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, ενώ έχει καταντήσει κουραστικό ο Ολυμπιακός να τα περιμένει όλα από τον Φορτούνη.

Από τη μία ναι μεν λέμε «κόουτς κάνε καμιά αλλαγή», αλλά από την άλλη δεν προσφέρουν και τίποτα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Τζούφιες» αποδεικνύονται...

Η ουσία είναι ότι με την εικόνα που παρουσιάζουν οι Πειραιώτες και κυρίως με την αδυναμία τους στις στατικές φάσεις, δεν μπορούν να θεωρούνται φαβορί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούμε να πούμε κιόλας ότι μάγεψε με την εμφάνισή του. Στο 50-50 είναι η πρόκριση. Κι όμως, αυτός ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει ακόμη και το ματς λόγω των ανόητων λαθών που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά.