Μπαλτάκος: «Όλα στο τραπέζι, ακόμα και διπλός τελικός»

Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για το μέλλον του Κυπέλλου Ελλάδας και τον τελικό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μπαλτάκος: «Όλα στο τραπέζι, ακόμα και διπλός τελικός»

Για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε μεγάλη κουβέντα, αφού η ΕΠΟ δυσκολευόταν να βρει γήπεδο που θα τον φιλοξενήσει. Έτσι στην ομοσπονδία κοιτάζουν και την επόμενη ημέρα και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στην ΕΡΤ για το μέλλον της διοργάνωσης και τόνισε πως θα υπάρξει πρόβλεψη και για διπλό τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε Τάκης Μπαλτάκος:

«Είχαμε προβλέψει ότι εάν είναι στον τελικό μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη τότε θα γίνονταν στο Πανθεσσαλικό, που είναι στη μέση της απόστασης. Το ότι δεν δέχονταν οπαδούς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό εμένα με ξενίζει. Έγινε ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους, κάτι που δεν θα επαναληφθεί».

Για την επόμενη σεζόν: «Δεν θα πούμε κάποια συγκεκριμένη πόλη, που θα γίνει, αλλά θα δούμε ανάλογα με τις ομάδες (σ.σ. που θα συμμετάσχουν στον τελικό) και θα βγάλει απόφαση η Εκτελεστική. Θα είναι όλα στο τραπέζι. Δεν θα βάλουμε μόνο το Πανθεσσαλικό. Ή διπλός τελικός ή θα πάμε στο εξωτερικό (σ.σ. εάν εισπράξουν αρνήσεις)».

Για τη διαιτησία: «Εάν συνεχίσει η UEFA (σ.σ. να μη στέλνει ξένους διαιτητές Elite ή Α' Κατηγορίας) που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Έλληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Έλληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές, αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή».