Λουτσέσκου: «Για εμένα το Κύπελλο είναι... σαν αέρας!»

Χωρίς τον Νέλσον Ολιβέιρα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (23/5) ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λουτσέσκου: «Για εμένα το Κύπελλο είναι... σαν αέρας!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

"Ο Ολιβέιρα δεν είναι διαθέσιμος για τον τελικό. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία. Ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ. Σ' έναν τελικό έχει σημασία το μομέντουμ, το πώς θα φτάσεις στο γήπεδο, πως θα είσαι πνευματικά, η συγκέντρωση και η θέληση για να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό μετράει πολύ περισσότερο.

Το τρόπαιο είναι τρόπαιο από μόνο του. Είναι ένα βραβείο χωρίς να έχει σημασία πόσα τρόπαια έχεις κερδίσει στην καριέρα σου, ένα ακόμα είναι κάτι ξεχωριστό. Αυτές είναι οι στιγμές, το τρόπαιο αυτό καθ' αυτό ανήκει 100% στον καθένα όταν το κερδίζει, κι ίσως είναι το μόνο που μας ανήκει. Οπότε αν θέλετε κάτι παραπάνω είναι σαν αέρας για μένα.

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, που ήταν το πρώτο για τα Playoffs, το οποίο κερδίσαμε και μετά πήγαμε στη διακοπή των εθνικών ομάδων, δεν επιστρέψαμε με την ίδια αυτοπεποίθηση. Είχαμε καταστάσεις που κάποιους ποδοσφαιριστές ίσως τους βασάνιζε στο μυαλό τους το μέλλον τους. Ενδεχομένως να μην μπορέσαμε λόγω έλλειψη εμπειρίας να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση

Υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, όποτε η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις. Είχαμε σημεία που παίξαμε τρομερό ποδόσφαιρο.. Δυστυχώς είναι μία κατάσταση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα που μπορεί να μην έχει την εμπειρία, τη συνεπεία και τη συνέχεια να κερδίζει διοργανώσεις.

Παρόλα αυτά , είναι μία σεζόν που μάθαμε, ήταν εμπειρία για μας, και στο τέλος ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε. Το θέλουμε δεν το θέλουμε αυτή είναι η συλλογική εικόνα για μας.

Όπως είπα και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό είμαι περήφανος με τη δουλειά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου αυτή τη σεζόν. Από κει και πέρα, συνέβη ό,τι συνέβη σ' αυτά τα παιχνίδια και είναι μία εμπειρία για μας".