Μπαλτάκος: «Αν δεν δώσει το ΟΚ η κυπριακή αστυνομία, δεν γίνεται ο τελικός - Έχουμε συμφωνία με ΚΟΠ»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον τελικό και παραδέχθηκε ότι χωρίς την άδεια της Αστυνομίας δεν μπορεί να γίνει το ματς.

Μπαλτάκος: «Αν δεν δώσει το ΟΚ η κυπριακή αστυνομία, δεν γίνεται ο τελικός - Έχουμε συμφωνία με ΚΟΠ»

Αναλυτικά τα όσα τόνισε στον Sport FM: «Εμείς έχουμε συμφωνήσει με την ΚΟΠ. Πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαδικασίες γιατί και η Αστυνομία πρέπει να πει την άποψή της. Δεν έχουμε ακόμη κάποια εξέλιξη. Όταν απαντήσει εάν μπορεί να τον αστυνομεύσει, τότε θα γίνει. Αν δεν δώσει άδεια, δεν μπορεί να γίνει αγώνας. Αυτό ισχύει σε κάθε χώρα και πόλη. Η ΚΟΠ θα κάνει τις σχετικές ενέργειες, φαντάζομαι εντός των προσεχών ημερών. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά περιμένουμε το τυπικό».

Για την επιλογή του να διεξαχθεί ο τελικός στην Κυπρο ανέφερε…
«Από πέρσι τον Ιούλιο όταν είχα εκλεγεί, είχαμε πει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται και εκτός Ελλάδας οπουδήποτε υπάρχει ελληνισμός. Πρώτη επιλογή ήταν η Κύπρος και επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνει η ΕΠΟ μια τέτοια απόφαση. Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνει στην Αυστραλία ή σε κάποια άλλη χώρα που υπάρχουν αρκετοί Έλληνες. Μιλήσαμε και με την αγγλική Ομοσπονδία για τον τελικό, το δέχθηκαν όμως εμείς προτιμήσαμε την Κύπρο. Σκεφτήκαμε ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνισμού είναι στην Κύπρο και είναι και το πιο εύκολο», τόνισε ενώ διευκρίνισε πως δεν υπηρξε αρνητική ψήφος αλλά ένα «παρών».

Τέλος υποστήριξε για τα εισιτήρια: «Τίποτε από αυτά δεν είναι αποφασισμένο, από τη στιγμή που η Αστυνομία δεν έχει εκφραστεί. Μπορεί να χωράει 22 χιλιάδες φιλάθλους το γήπεδο, όμως θα πρέπει να έχουμε και την θέση της αστυνομίας. Τα πάντα θα αποφασιστούν μετά από την εισήγηση της Αστυνομίας. Όταν μάθουμε αυτά, τότε θα μπούμε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια. Δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να προτείνει η Αστυνομία να μην έρθουν οργανωμένοι φίλαθλοι από την Ελλάδα. Εξάλλου αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις, μπορεί να έρθουν ατομικά».