Η κουζίνα και τα… εγκαύματα!

Ο μεγάλος Στιβ Γιατζόγλου συνήθιζε να λέει «όποιος φοβάται τη ζέστη, καλύτερα να μην μπαίνει στην κουζίνα» και ο Ολυμπιακός, που πήγε να μην καεί, άργησε περίπου ένα ημίχρονο να… φτάσει στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με συνέπεια τελικά να επιστρέψει στον Πειραιά γεμάτος εγκαύματα!

Η κουζίνα και τα… εγκαύματα!

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ με τη δύναμη της έδρας της, αλλά και της… ευστοχίας της, μια και είχε 3 γκολ σε 4 τελικές, όχι μόνο είναι αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου αλλά απάντησε εμφατικά σε όλα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες τρεις ημέρες με τις ανακοινώσεις και τις «διαρροές». Πλέον έχει στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, αρκεί ασφαλώς να είναι λίγο προσεκτική στη ρεβάνς, όπου προφανώς ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις.

Χωρίς συγκέντρωση, συνοχή και «καθαρό μυαλό» οι «ερυθρόλευκοι» πριν ακόμα προσαρμοστούν στην ατμόσφαιρα του ημιτελικού βρέθηκαν να χάνουν 2-0.

Αναμφισβήτητα με ομάδα εντελώς Κυπέλλου η ΑΕΚ και ήταν μεγάλο ερωτηματικό το αν θα έβγαινε η συγκεκριμένη επιλογή του Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε να εμπιστευτεί την ομάδα Κυπέλλου, να μη χάσει το γκρουπ που έχει δημιουργήσει, να είναι αξιοκρατικός και να δείξει σε όλους πως είναι σημαντικοί γι’ αυτόν, αρκεί βέβαια να τον δικαιώσουν.

Η ανακοίνωση της ενδεκάδας ξένισε πολλούς, διότι ελάχιστοι πίστευαν πως με τέτοια σύνθεση θα μπορούσε η «Ένωση» να αντέξει την πρόκληση και να σταθεί απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως Ολυμπιακός. Δικαιώθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και για τη συνολική εικόνα της ομάδας του.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό και ενδεικτικό του τι μπορεί να πάθει μια ομάδα εάν δεν μπει συγκεντρωμένη και αποφασισμένη σε ένα τέτοιο ματς. Ειδικά η αντίδραση της «ερυθρόλευκης» άμυνας στα δύο γκολ της ΑΕΚ είναι εξόχως προβληματική και δείχνει τη σύγχυση που επικρατούσε.

Η ΑΕΚ χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό εκμεταλλεύτηκε την κακή βραδιά του Βρουσάι, «χτύπησε» από την πλευρά του και με τον Τσούμπερ να «απλώνει» το παιχνίδι βρέθηκε από πολύ νωρίς να προηγείται 2-0.

Οι αλλαγές του ημιχρόνου (Φορτούνης, Ροντινέι) «ζωντάνεψαν» τον Ολυμπιακό, που πήρε τα μέτρα τα οποία παραχώρησε η ΑΕΚ για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του φετινού Ολυμπιακού το γεγονός ότι ξεκινάει τα ματς χωρίς να έχει το μυαλό του στο χορτάρι, δέχεται φάσεις, δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά στη συνέχεια ανεβάζει στροφές και παίρνει αυτό που θέλει.

Πολλές φορές όμως όταν «κυνηγάς» κάτι μπορεί και να μην καταφέρεις να το φτάσεις. Και χθες ο Ολυμπιακός το… πλήρωσε. Κανείς ασφαλώς δεν θα πρέπει να ξεχνά πως οι Πειραιώτες έχουν δύο δοκάρια με τον Γκάρι Ροντρίγκες τα οποία, αν έμπαιναν, η ιστορία ίσως γραφόταν διαφορετικά. Με τα… αν όμως δεν γράφεται ιστορία, αλλά από εκείνους που δεν φοβούνται να μπουν στην κουζίνα!

ΥΓ.: Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να υπογραμμιστεί η σπουδαία κίνηση από τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά το 2-0. Ο Σέρβος μετά το αυτογκόλ που πέτυχε ο Ντιαντιέ Σαμασέκου αντί να πανηγυρίσει έσπευσε να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει τον πρώην συμπαίκτη του στη Χόφενχαϊμ και νυν χαφ του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν απαρηγόρητος.