Λαμία - Απόλλων Παραλιμνίου 4-2: Ξανά στους «4» οι Φθιώτες, πανηγυρίζουν και οι δύο!

Αν και ο ήδη... υπερβατικός Απόλλων Παραλιμνίου προηγήθηκε, η Λαμία ήταν ψύχραιμη και με νέα νίκη (4-2) προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου για δεύτερη στη σειρά σεζόν. 

Λαμία - Απόλλων Παραλιμνίου 4-2: Ξανά στους «4» οι Φθιώτες, πανηγυρίζουν και οι δύο!

Ο Απόλλων Παραλιμνίου πήγε να τρομάξει την Λαμία με γρήγορο προβάδισμα, αλλά η ανωτερότητα των γηπεδούχων φάνηκε πολύ γρήγορα. Με απάντηση τριών γκολ στο ημίχρονο, δεύτερη νίκη (με 4-2, μετά το 2-1 στις Σέρρες) και επισφράγιση της πρόκρισης για δεύτερη στη σειρά χρονιά στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Όπου θα αντιμετωπίσει για την υπέρβαση, την ομάδα που θα επικρατήσει από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (19.30, 2-0 οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ματς). Το Παραλίμνιο είναι περήφανο για την ομάδα του που αν και ερασιτεχνική έφτασε τόσο μακριά στη διοργάνωση.

Η Λαμία πήγε για γρήγορο γκολ και είχε δοκάρι στο 3' με τον Ασκόφσκι, αλλά το δέχτηκε στο 8': Από κόρνερ του Γεωργιάδη, ο Γιάννης Κουτζαβασίλης με αριστερό σουτ έκανε το 0-1 και έφερε σε θέση... παράτασης τον Απόλλωνα. Δεν κράτησε και πολύ η αγωνία των γηπεδούχων και η χαρά των φιλοξενούμενων, με τον Ασκόφσκι στο 21' να ισοφαρίζει από μπαλιά του Ντε Βινσέντι στο χώρο. Και τον Πάβλοβετς με κεφαλιά από φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 35' να βάζει τα πράγματα εντελώς στη θέση τους γράφοντας το 2-1, με γκολ στο ντεμπούτο του Λευκορώσου αμυντικού στην ομάδα της Λαμίας. Το τρίτο γκολ των γηπεδούχων ήταν από παίκτη του Απόλλωνα. Από σέντρα του Μαρτίνεθ ο Γκέκας που είχε γυρίσει για να βοηθήσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει, αλλά η Λαμία συνέχισε να παίζει επιθετικά. Πολύ καλό σουτ του Ντε Βινσέντι στο 50' πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, με τον ρυθμό να πέφτει σταδιακά μαζί με την βροχή που άρχισε καταρρακτωδώς. Στο 66' από καλή θέση ο Βέργος απέτυχε να σκοράρει, ενώ στο 75' ο Γκαραβέλης απέτρεψε δεύτερο γκολ του Απόλλωνα σε πολύ ωραίο σουτ του Γεωργιάδη, όπως και ο Κουτζαβασίλης αυτό του Αντέτζο στο 85'. Στο 86' ο Απόλλων μείωσε σε 3-2, με τον Ελέζι να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και να σκοράρει όπως και στο πρώτο ματς. Και να κλείνει με ιδανικό τρόπο το πανέμορφο ταξίδι της ομάδας του Παραλιμνίου. Με την Λαμία να βάζει ωραίο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Τσιλούλη περιμένει τον αντίπαλό της στο δικό της ταξίδι που συνεχίζεται...

Μικρογραφία

Λαμία-Απόλλων Παραλιμνίου 4-2

Γήπεδο: «Αθανάσιος Διάκος»

Σκόρερ: 8' Φ. Κουτζαβασίλης 0-1, 20' Ασκόφσκι 1-1, 25' Πάβλοβετς 2-1, 39' Γκέκας (αυτ) 3-1, 86' Ελέζι 3-2, 90+3' Τσιλούλης 4-2

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: 23' Γκούμας, 42' Ντε Βινσέντι, 68' Στάνκο, 82' Καρυοφύλλης, 90'+3' Γ. Κουτζαβασίλης, 90'+4' Καρατλίδης

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο, Πάβλοβετς (69' Λαμπρόπουλος), Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Στάνκο, Μαρτίνεθ (60' Τσιλούλης), Ντε Βινσέντι (60' Βέργος), Ασκόφσκι (83' Κοντονίκος), Μανούσος (69' Τσούκαλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι (64' Πέτρου), Τζελίδης, Τζαμπέγια, Καρυοφύλλης, Ελέζι, Γεωργιάδης (83' Κωνσταντινίδης), Γκέκας (64' Καρατλίδης)