Έχει θέμα με το γκολ ο Μασούρας, αλλά σε τόσες φάσεις δεν ήταν κανείς

Σίγουρα ο Γιώργος Μασούρας θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ με τον Ατρόμητο, όμως για τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού έχει σημασία η συμμετοχή του σε πολλές φάσεις και τελικές. 

Έχει θέμα με το γκολ ο Μασούρας, αλλά σε τόσες φάσεις δεν ήταν κανείς

Ένα θέμα που συζητήθηκε για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Περιστέρι ήταν η αποτυχία του Γιώργου Μασούρα να βάλει ένα γκολ παρά το γεγονός ότι ήταν μέσα σε σχεδόν τις... μισές τελικές προσπάθειες της ομάδας του στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Κι έγινε πάλι λόγος για ψυχολογικό ζήτημα, για έλλειμα αυτοπεποίθησης στην τελική προσπάθεια, για απροσεξία και μια σειρά από άλλα, σχετικά με έναν ποδοσφαιριστή που είχε μέχρι πριν από μερικούς μήνες το εύκολο γκολ, δίχως αυτό πλέον να συμβαίνει.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς ο Ολυμπιακός θέλει από τον εξτρέμ του που έχει και την ικανότητα να μπαίνει στην περιοχή πολύ συχνά και να γίνεται δεύτερος φορ, να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παίρνει από τους συμπαίκτες του ή ο ίδιος δημιουργεία.

Η άλλη όψη έχει να κάνει με το ότι είναι πράγματι ευχάριστο να μπορεί ο Μασούρας να συμμετέχει σε τόσες τελικές προσπάθειες. Από τις δεκατέσσερις που είχε ο Ολυμπιακός, ο Έλληνας κυνηγός τελείωσε τις έξι, έδωσε μία για τον Κασάμι και μπήκε με κεφαλιά-παρέμβαση σε άλλο ένα σου του Ελβετού. Η τελευταία προσπάθειά του ήταν στη φάση που είχε υποδειχτεί οφσάιντ, όταν βγήκε στον χώρο και πήγε να περάσει τον Γιαννιώτη αλλά άνοιξε το κοντρόλ και κόπηκε εύκολα. Με αυτή τη φάση να δείχνει πράγματι ότι ο Μασούρας το είχε πάρει απόφαση ότι δεν θα έβαζε γκολ με τίποτα σε αυτό το ματς.

Έχοντας χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, ο Μασούρας συνεχίζει να το παλεύει και να είναι συνεπής όποτε χρησιμοποιείται, αλλά πρέπει να ξαναβρεί το κάτι παραπάνω. Το γκολ με κεφαλιά στο ματς με τον Αστέρα έμοιαζε να σπάει αυτή την ιστορία με τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά στο Περιστέρι παρατηρήθηκε εκ νέου η γνωστή φετινή αφλογιστία. Με διάφορες εξηγήσεις σε κάθε φάση. Σε άλλες ήταν βιαστικός και σούταρε άσχημα, σε άλλες ο Γιαννιώτης είχε καλές τοποθετήσεις, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν υποδειγματικός ο τρόπος που ξέφυγε από τον αμυντικό και αμέσως πήγε να πλασάρει αλλά εκεί ο γκολκίπερ του Ατρόμητου ήταν και τυχερός.

Όπως και να έχει, ο ίδιος ο Μασούρας πρέπει να βρει τις λύσεις πάνω απ' όλα. Και να παραμένει ζεστός και έτοιμος όποτε ή όσο κι αν χρησιμοποιείται. Με βασικό να μπορεί να συνεχίσει να μπαίνει σε φάσεις και ευκαιρίες. Διότι με πέντε-έξι σε κάθε ματς που είναι βασικός ή δυο-τρεις σε όσα παιχνίδια έρχεται από τον πάγκο, δεν μπορεί. Τα γκολ θα επιστρέψουν.