Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2: Εξασφάλιση της 8αδας από το πρώτο ματς, με σούπερ γκολ Λιβάι Γκαρσία!

Μια γκολάρα του Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το δρόμο στη νίκη επί της Κηφισιάς στη Ριζούπολη, με 2-0, που ουσιαστικά εξασφάλισε στην ΑΕΚ, από το πρώτο ματς των δύο ομάδων, για την φάση των «16», την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Με 10 από το 79' η ομάδα των Βορείων Προαστείων λόγω αποβολής (2 κιτρ.) του Μπαρμπόσα

Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2: Εξασφάλιση της 8αδας από το πρώτο ματς, με σούπερ γκολ Λιβάι Γκαρσία!

Η ΑΕΚ στο πρώτο της ματς μετά τις 13/11 (κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης») επικράτησε της, τύποις γηπεδούχου, Κηφισιάς στη Ριζούπολη (σ. χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της ομάδας των βορείων προαστείων λόγω της κατάστασης στην Καισαριανή) με σκορ 2-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Κυπέλλου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στα προημιτελικά.

Με αρκετές αλλαγές, λόγω των απουσιών (Μοχαμάντι, Τζαβέλλα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ραντόνια, Μαχαίρα, Γαλανόπουλο τραυματίες, Βίντα στο Κατάρ και Φερνάντες χωρίς δικαίωμα συμμετοχής) οι κιτρινόμαυροι είχαν τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης, για πρώτη φορά σ’ επίσημο ματς επί των ημερών του Αλμέιδα, αλλά κι έτσι ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο σκόραρε το 8ο γκολ της σεζόν μ' απίθανο σουτ από θέση πλάγια δεξιά (34')!

Η ΑΕΚ χωρίς να πατήσει γκάζι έφτασε και σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+3'). Το πρώτο «κιτρινόμαυρο» του Φαν Βέερτ (στην παρθενική του εμφάνιση ως βασικός) από πέναλτι που δόθηκε για μαρκάρισμα του Μουζουλουξή στον Αραούχο.

Κατά τα λοιπά ο Χατζισαφί ήταν ο μοναδικός «Μουντιαλικός» βασικός για τους κιτρινόμαυρους που είχαν τον Σιντιμπέ δεξί μπακ (πρώτη φορά επίσης στην φυσική του θέση) αντί του Ρότα και τον Στάνκοβιτς να επανακάμπτει, μετά από καιρό.

Από την άλλη η, «απόλυτη» (6 στα 6) στον όμιλο της Super League 2, Κηφισιά (χωρίς Πρίτσα, Νοικοκυράκη) αφού είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς με τον Κουιρουκίδη να νικιέται σε τετ ατ τετ από τον Στάνκοβιτς (17') δέχθηκε το πρώτο γκολ σε ροή αγώνα στην σεζόν και παρότι ήθελε υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της αντιπάλου της παρότι εκείνη δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό...

Μάλιστα από 79' έπαιξε με παίκτη λιγότερο αφού ο Λιβάι πήρε τη δεύτερη κίτρινη του Μπαρμπόσα που δεν μπορούσε να τον σταματήσει αλλιώς...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κηφισιά –ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας» (Ριζούπολη)

Σκόρερς: 34’ Λιβάι Γκαρσία, 45+3’ (πεν.) Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

Κίτρινες κάρτες: Πέιος, Μπαρμπόσα, Να, Μουζουλουξής - .

Κόκκινες κάρτες: 79' Μπαρμπόσα (2η κιτρ.)

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος - Μαζουλουξής, Μπαρμπόσα, Βαφέας - Παναγιώτου (90+2' Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81’ Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58’ Να) – Ταλάλ (81’ Γκίνη) – Κουϊρουκίδης (59’ Καλλέργης), Τετέι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ (66’ Ρότα), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί - Γιόνσον, Φράνσον (66’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (81’ Πινέδα), Γκαρσία (88’ Ευθ. Χριστόπουλος) – Αραούχο (88’ Σκόνδρας), Φαν Βερτ.