Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2: Βήμα πρόκρισης χωρίς να πατήσει το... γκάζι

Με εύστοχο πέναλτι του Ολιβέιρα (26') και πλασέ του Τόμας (78') ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Καλαμάτας και χωρίς να εντυπωσιάσει, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2: Βήμα πρόκρισης χωρίς να πατήσει το... γκάζι

Παίζοντας όσο... πρέπει, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Καλαμάτας εκτός έδρας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Στο 26' ο Νέλσον Ολιβέιρα με πέναλτι άνοιξε το σκορ, για να το «καθαρίσει» ο Μπράντον Τόμας στο 79'. Σπουδαία ευκαιρία στο 42' με τον Μπακαγιόκο είχαν οι γηπεδούχοι που άγγιξαν την ισοφάριση.

Ο αγώνας

Μετά το πρώτο 10λεπτο όπου οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία

Αυτή ήρθε στο 25'. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της Καλαμάτας και την απόκρουση του Μέντεζ στην κεφαλιά του Νάσμπεργκ, ο πεισματάρης Κωσταντέλιας κέρδισε πέναλτι από τον Ασίγκμπα. Ο Νέλσον Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και ύστερα ο ρυθμός έπεσε ξανά, με την Καλαμάτα να έχει προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπακαγιόκο έκανε την κούρσα στην αντεπίθεση, μοίρασε αριστερά στον Αρναρέλλη και εκείνος με τη σειρά του στον Ρόβα. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πλασάρει με τον Μπακαγιόκο να σουτάρει από την μικρή περιοχή και τον Κοτάρσκι να κάνει σωτήρια επέμβαση εξ επαφής.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Καλαμάτα ανέβασε τις γραμμές ψηλά, θέλοντας να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ήλεγχε την κατάσταση, χωρίς βέβαια να δημιουργεί καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να βάλει στο ματς τους Σβαμπ και Μούργκ με αποτέλεσμα να ξανακερδίσει τον έλεγχο και παράλληλα να κοντρολάρει τον ρυθμό. Μάλιστα, με την είσοδο του Τόμας, ο «Δικέφαλος» έγινε πιο απειλητικός και βρήκε δεύτερο τέρμα με τον Τόμας στο 78'.

Από εκεί και ύστερα το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μικρογραφία

Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό Καλαμάτας

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Σκόρερ: 26' Νέλσον Ολιβέιρα

Κάρτες: Καμαβινγκά, Τάτος - Σάστρε, Ολιβέιρα, Αουγκούστο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστασόπουλος): Μέντες, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μόζερ (69' Τάτος), Ρόβας, Αρναρέλλης (74' Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (58' λ.τρ Κουλιεράκης), Κάργας, Ζοάν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (65' Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65' Μουργκ), Κωνσταντέλιας - Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75' Τόμας)