Στα τρία τελευταία ντέρμπι στο Φάληρο ο Ολυμπιακός... «προκρίνεται» με τον ΠΑΟΚ

Πολλά λέγονται για τη ρεβάνς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και για το 50-50 της πρόκρισης στον τελικό, αλλά στα τρία τελευταία ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες είχαν γκολ, δοκάρια και ισάριθμες νίκες. Συν μια... πρόκριση σε τελικό νωρίτερα. 

Στα τρία τελευταία ντέρμπι στο Φάληρο ο Ολυμπιακός... «προκρίνεται» με τον ΠΑΟΚ

Ασφαλώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα δώσουν μεγάλη μάχη στον επαναληπτικό για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, μετά το 0-0 της Τούμπας. Αυτό είναι κατανοητό. Αυτό που δεν είναι και... τόσο, έχει να κάνει με ένα κλίμα που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το 50-50 της πρόκρισης ή έναν «αέρα» που φαίνεται να υπάρχει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ότι θα βρει χώρους, θα σκοράρει, θα εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση του Ολυμπιακού κλπ.

Ας μη σταθούμε ότι στα τελευταία παιχνίδια τα αποτελέσματα του «σε ενθουσιασμό» ΠΑΟΚ είναι χειρότερα από αυτά του «σε κρίση» Ολυμπιακού. Ούτε ότι στο πρώτο παιχνίδι το ματς έληξε 0-0 με τις καλύτερες ευκαιρίες στο ξεκίνημα να τις έχει η πειραϊκή ομάδα που για μερικά εκατοστά δεν προηγήθηκε στη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα.

Ας αφήσουμε και στην άκρη ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει σε ένα γεμάτο γήπεδο, με τον κόσμο να δίνει ώθηση όποτε χρειάζεται και σίγουρα να είναι η δύναμη της έδρας πολύ υπολογίσιμη, καθώς στις ελληνικές διοργανώσεις στο Φάληρο φέτος η ομάδα του Μαρτίνς δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα που θα την απέκλειε την Τετάρτη του Πάσχα, με εξαίρεση το πρόσφατο 1-1 με την ΑΕΚ.

Ας κοιτάξουμε λίγο το πρόσφατο παρελθόν των αγώνων Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο. Την τελευταία διετία.

Φέτος: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τα γκολ των Αγκιμπού και Μασούρα πριν μειώσει ο Μουργκ. Αλλά να έχουν και δύο δοκάρια με Ελ Αραμπί και Αγκιμπού.

Πέρυσι: Στα play off Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 με γκολ του Μασούρα και δοκάρι του Ανδρούτσου. Και στην κανονική περίοδο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 με Ελ Αραμπί, Μαντί και Βρουσάι. Και με... τρία δοκάρια από Μπρούμα, Μαντί και πριν από το γκολ του Βρουσάι από τον σκόρερ!

Ενώ την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στο «Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο, πάλι σε επαναληπτικό ημιτελικό, ήταν πρόπερσι. Με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει 3-2 στην Τούμπα. Και να κερδίζει στο γήπεδό του με 2-0, με γκολ από Μασούρα και Μαντί.

Δε λέω, μπορεί πράγματι ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Εννοείται. Αλλά αυτό το 50-50 μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού, λίγο υπερβολικό φαντάζει. Με τα τρία τελευταία ματς να έχουν τρεις νίκες του Ολυμπιακού, με συνολικό σκορ 6-1 και με έξι δοκάρια για τους «ερυθρόλευκους»! Δώστε έστω 55-45 ρε παιδιά...