Στη ρεβάνς θέλει δύο γκολ οπωσδήποτε...

Ήταν αναμενόμενο ότι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός θα έβγαζε αντίδραση και επίσης ότι δεν θα συνάρπαζε με κάποιο μαγικό ραβδί. Στον επαναληπτικό για να περάσει πρέπει να συνεχίσει την αντίδραση, αλλά και να παίξει αρκετά καλύτερα. 

Στη ρεβάνς θέλει δύο γκολ οπωσδήποτε...

Αρκετοί πίστευαν ότι χωρίς Φορτούνη, Βαλμπουενά, Αγκιμπού και σε ένα κλίμα όχι ιδανικό το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός θα ήταν απολύτως παθητικός στην Τούμπα και μπορεί να έδινε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να κάνει μια νίκη-βάση πρόκρισης. Άλλωστε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά τις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπήρχε πολύ καλύτερη διάθεση. Για μια σειρά από λόγους, ίσως και γενικότερης νοοτροπίας και απαιτήσεων.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός έβγαλε την αναμενόμενη αντίδραση από τους έμπειρους παίκτες του που ήταν δεδομένο ότι θα το έκαναν. Ήταν σκληρός και πολλές φορές στιβαρός. Φυσικά δεν θα μπορούσε ξαφνικά να μπει στο γήπεδο και να «βγάλει μάτια» έπειτα από μία σειρά αγώνων με αγωνιστικά θέματα και ποδόσφαιρο που κάθε άλλο παρά συναρπαστικό θεωρείται. Ήταν και άτυχος με την ευκαιρία του Μασούρα στο ξεκίνημα και το ακυρωθέν γκολ από τις δημιουργίες του Γκάρι, διότι μπορεί το ματς να ήταν διαφορετικό στη συνέχεια αν είχε προηγηθεί τόσο νωρίς. Όπως και στη Λεωφόρο, με τις ίδιες ακριβώς φάσεις στα πρώτα λεπτά. Γενικά, όμως, η ομάδα εμφάνισε και πάλι προβλήματα δημιουργίας, συνεργασιών, τελικών προσπαθειών σε πάσες και σουτ. Με τον Πασχαλάκη να συμμετέχει ουσιαστικά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Και να είναι τυχερός στο γκολ που δέχτηκε, όπως και στο κοντρόλ που ξέφυγε από τον Μασούρα στο 1'.

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία του ματς έχει βάλει ένα γκολ στον Άρη στην Θεσσαλονίκη, δύο στον Άρη μέσα (το δεύτερο με πέναλτι στο τέλος), ένα στα Γιάννινα, ένα στην ΑΕΚ, κανένα στον Παναθηναϊκό, κανένα στον ΠΑΟΚ. Έστω κι αν στα τελευταία δύο ντέρμπι είχε από ένα πολύ ωραίο (οριακά οφσάιντ) τέρμα του Μασούρα. Για να περάσει στον τελικό πρέπει στη ρεβάνς να πετύχει τουλάχιστον δύο. Γιατί ακόμη και το 1-0 μπορεί να πάει σε καταστάσεις θρίλερ μέχρι το φινάλε και ενδεχομένως να μη φτάσει, αφού στην Ελλάδα είμαστε πίσω ακόμη και στην αλλαγή του κανονισμού με το εκτός έδρας γκολ. Και θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός με την αλλαγή αυτή έχασε το περασμένο καλοκαίρι την πρόκριση στο Champions League. Με 1-1 μέσα και 2-2 έξω στα ματς με την Λουντογκόρετς, με τους ελληνικούς κανονισμούς θα είχε προκριθεί!

Για να μην «την πατήσει» ξανά, θα πρέπει στη ρεβάνς (με τον κόσμο να είναι βέβαιο ότι θα δώσει τη δική του μεγάλη προσπάθεια) να παρουσιαστεί το ίδιο δυνατός και ψυχωμένος όπως στην Τούμπα και αρκετά έως πολύ καλύτερος στο ποιοτικό παιχνίδι στην επίθεση. Να συναρπάσει με «μπαλάρα» δεν είναι πιθανό. Να κάνει φάσεις και να πιέσει ώστε τελικά να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, δεν είναι και... απίθανο. Έτσι πιστεύω...