H Τούμπα θα δείξει πολλά

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα-βάση πρόκρισης που θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Η στάση της ομάδας θα έχει πολλά να «πει» για το μέλλον. 

H Τούμπα θα δείξει πολλά

Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει, μπορεί και να αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ στη φάση των ημιτελικών του Κυπέλλου. Ενόψει του πρώτου ημιτελικού (Μ. Πέμπτη 21/4, 19.30) στο γήπεδο της Τούμπας, αυτό που... αποκλείεται είναι να μη βγάλει αντίδραση η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Έχουν γίνει πάρα πολλά τις τελευταίες ημέρες ώστε να είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ένα ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο ματς, ακόμη κι αν οι Πειραιώτες ήταν στο φόρτε τους. Είναι, όμως, σίγουρο ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τον παθητικό Ολυμπιακό της Λεωφόρου, με τις λίγες φάσεις στο ματς κι αυτές κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και προτού δεχτεί το γκολ από τον Αϊτόρ. Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ ανοίξει το σκορ, επίσης είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα έχει απαντήσεις. Δεν θα κάνει την επόμενη φάση στις... καθυστερήσεις, με την άστοχη κεφαλιά του Σισέ.

Προφανώς και δεν περιμένει κανείς τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος να μπουν στο γήπεδο και να γοητεύσουν ξαφνικά, ενώ εδώ και καιρό... απογοητεύουν. Δεν υπάρχει πιθανότητα να παίξει με έναν μαγικό τρόπο «μπαλάρα» ο Ολυμπιακός, να «πνίξει» τον ΠΑΟΚ και να κάνει τη μια φάση μετά την άλλη. Όχι. Όμως το μήνυμα της γενικής δυσαρέσκειας, της πίεσης, της κριτικής, του σαφέστατου αιτήματος από τους οργανωμένους, το παίρνει σχεδόν πάντα η συγκεκριμένη ομάδα. Και αντιδρά. Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι του Κυπέλλου αναμένεται να είναι σκληρός και με πάθος. Με ένταση στο παιχνίδι του και με πολύ καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά σε σχέση όχι μόνο με την Λεωφόρο, αλλά και γενικότερα με όσα (δεν) παρουσιάζει εδώ και καιρό, ειδικά στους αγώνες μακριά από το «Καραϊσκάκης».

Αν δεν δούμε σε πολλούς τομείς τον Ολυμπιακό σαφώς βελτιωμένο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και δεν θα έχει να κάνει μόνο με την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Θα δείξει πάρα πολλά πράγματα που θα έχουν σχέση με τις αποφάσεις για τη νέα σεζόν. Και μέσα στην ομάδα το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, συνεπώς είναι απίθανο να μην αντιδράσουν. Μιλάμε για παίκτες που έχουν εμπειρία και «τσαγανό» ώστε να ανταποκρίνονται σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες σαν κι αυτή που έχει διαμορφωθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλη πίεση έχει και ο ΠΑΟΚ έπειτα από τέσσερις σερί ήττες, μόνο που στο τελευταίο ματς στην Τούμπα ο κόσμος είχε αποθεώσει τους παίκτες του Λουτσέσκου παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Και γενικά (παρόλο που το πρωτάθλημα έχει γίνει άπιαστο όνειρο πλέον), το κλίμα είναι διαφορετικό. Κι αυτό βοηθά τον ΠΑΟΚ για τον πραγματικό στόχο που έχει μπροστά του. Οι απαιτήσεις είναι άλλες στους δύο συλλόγους. Διαχρονικά. Πόσο όλα αυτά θα παίξουν ρόλο για την έκβαση του αγώνα, ενόψει του επαναληπτικού, θα φανεί στο γήπεδο.