Η ποιότητα του Καρβάλιο, οι απαντήσεις του Λόπες και το μέλλον του Φαντιγκά

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση κόντρα στον Παναιτωλικό με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει αρκετούς παίκτες του να στέλνουν μηνύματα ετοιμότητας.

Η ποιότητα του Καρβάλιο, οι απαντήσεις του Λόπες και το μέλλον του Φαντιγκά

Έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον εξαιρετικό και επικίνδυνο Παναιτωλικό να παίξει με πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Η επιλογή του Πορτογάλου να δώσει χρόνο σε νέα παιδιά και σε παίκτες που έχουν παίξει λίγο ήταν απόλυτα σωστή.

Πρώτα απ' όλα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του σημαντικά ματς και πρέπει να δώσει ανάσες σε βασικά του στελέχη. Το δεύτερο και κυριότερο είναι ότι όσοι έπαιξαν είναι παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Εάν δεν μπορούν να παίξουν σε έναν προημιτελικό του Κυπέλλου τότε δεν μπορούν να κρατούν και θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την πρόκριση από τον Παναιτωλικό με δραματικό τρόπο και χάρη στα δύο γκολ του Μασούρα. Το ότι έμπλεξαν σε περιπέτειες δεν φταίνε τα παιδιά που πήραν την ευκαιρία τους, αλλά τα λάθη που γίνονται ανεξάρτητα από το ποιος παίζει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως, θα χαμογελά από το βράδυ της Τετάρτης όχι μόνο γιατί η ομάδα του πήρε την πρόκριση, αλλά γιατί κέρδισε και παίκτες. Είδε ότι ορισμένοι που υπάρχουν στο ρόστερ μπορούν να του δώσουν λύσεις. Ο Φαντιγκά όσο άντεξε ήταν εξαιρετικός και το σημαντικό έδειξε να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Ο Καρβάλιο έβγαλε πολύ ποιότητα στο χορτάρι. Εάν ο Πορτογάλος προσεχθεί και πάρει ευκαιρίες μπορεί να βγει σε λίρα εκατό. Είναι παίκτης ψυχολογίας και αν προσαρμοστεί θα είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.

Θα σταθούμε, όμως και στον Λόπες, ο οποίος ξαφνικά το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Ο Πορτογάλος έμενε εκτός αποστολής, έπαιρνε μηνύματα ότι δεν υπολογίζεται, αλλά ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό. Έμεινε και με τον Παναιτωλικό από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο φρόντισε να ξεδιπλώσει την ποιότητα του. Μέσα και στα δύο γκολ ο Ρόνι Λόπες που μένει και φωνάζει ότι μπορεί να παίζει.

Και κάτι τελευταίο για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Όποτε παίζει είναι συγκινητικός, παίζει με ψυχή, αλλά εκτός αυτού δείχνει ότι είναι και θέμα δουλειάς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δουλεύει σαν πιτσιρικάς γιατί θέλει όποτε του ζητηθεί να βοηθάει και όχι να είναι απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.