Ο Μασούρας «επέστρεψε» τη σωστή στιγμή

Η επιστροφή του Γιώργου Μασούρα στα γκολ και κυρίως η ανάκτηση της αυτοπεποίθησής του ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός το χρειαζόταν επειγόντως.

Ο Μασούρας «επέστρεψε» τη σωστή στιγμή

Είχαν περάσει περίπου 2,5 μήνες αφλογιστίας για τον Γιώργο Μασούρα, όταν στις 23 Ιανουαρίου 2022 άνοιξε το σκορ στο νικηφόρο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Ήταν ένα διάστημα που ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ, έδειχνε έξω από τα νερά του και ίσως να ήταν επηρεασμένος από το γεγονός ότι σε όλη αυτή την περίοδο δεν του έβγαιναν οι φάσεις, δεν του έβγαιναν τα γκολ, λες και η τύχη τού είχε γυρίσει την πλάτη.

Εκείνο το γκολ στον ΠΑΣ δεν αποτέλεσε μόνο την επανεκκίνηση του Ολυμπιακού στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρία ανεπιτυχή (0-0 σε Ριζούπολη και Λεωφόρο, 1-2 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο). Στάθηκε αφορμή για να γίνει και το «restart» για τον Μασούρα, έναν ποδοσφαιριστή που ο πρωταθλητής Ελλάδας χρειαζόταν επειγόντως να «επανέλθει» σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Κέρδισε το πέναλτι που ευστόχησε ο Τικίνιο για το 2-0 και πέτυχε και το τρίτο τέρμα που «κλείδωσε τη νίκη στη Νίκαια. Τι άλλο να έκανε σε ένα απόγευμα που ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σκούρα στο πρώτο ημίχρονο με τον Ιωνικό και χάρη στον Βατσλίκ κατάφερε να πάει προηγούμενος στην ανάπαυλα;

Τελευταίο του «θύμα» ο Παναιτωλικός. Ένα γκολ στο 92’ που έστειλε το ματς στην παράταση, άλλο ένα και στο 115’ και «σχόλασε ο γάμος».

Η επιστροφή λοιπόν του Μασούρα ήρθε στο καταλληλότερο χρονικό σημείο. Ήρθε σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται επειγόντως κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά κυρίως απέναντι στην Αταλάντα.

Η ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια, η ταχύτητά του όταν βγαίνει στις αντεπιθέσεις και η εκτελεστική του δεινότητα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στους Ιταλούς, οι οποίοι παίζουν με πολύ ψηλά τις γραμμές τους και ορισμένες φορές στα όρια της αφέλειας.

Θα είναι παίκτης – κλειδί ο Μασούρας στις αναμετρήσεις με την Αταλάντα κι ας υπάρχει ακόμη κόσμος που για ανεξήγητο λόγο έχει στο DNA του την… ξενομανία.

Ποδοσφαιριστές σαν τον Μασούρα και τον Μπουχαλάκη (σ.σ. αναφερόμαστε σε αυτούς τους δύο, επειδή έχουν αμφισβητηθεί περισσότερο από άλλους) είναι υπεραπαραίτητοι.

Και όλα όσα γράφουμε για τον Μασούρα, ισχύουν μέχρι κεραίας και για τον (απόντα με τον Παναιτωλικό) Μπουχαλάκη, ο οποίος επίσης στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό στα ματς πρωταθλήματος, δείχνει ότι μπορεί να δώσει πράγματα που για την ώρα δεν μπορεί να τα προσφέρει ο παρατεταμένα ντεφορμέ Μαντί Καμαρά.