Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-3: Έκανε τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα (highlights)

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Βατσλίκ στο α' μέρος νίκησε τον Ιωνικό με σκορ 3-0 χάρη σε γκολ των Αγκιμπού (24'), Τικίνιο (πέναλτι, 56') και Μασούρα (58').

Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-3: Έκανε τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα (highlights)

Το πρώτο του διπλό στο 2022 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που πέρασε νικηφόρα από τη Νίκαια επικρατώντας με σκορ 3-0 του Ιωνικού. Οι Πειραιώτες παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα της Super League 1 μετά και την 22η αγωνιστική. Τα γκολ των Αγκιμπού (24'), Τικίνιο (56') και Μασούρα (58') χάρισαν τη νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας σε ένα απόγευμα που δεν ήταν και τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η άμυνα των "ερυθρόλευκων" υπέφερε στα πρώτα 45 λεπτά με τον Τόμας Βατσλίκ να είναι ο κορυφαίος παίκτης τους και να κρατάει με νύχια και με δόντια το μηδέν. Τέσσερις πολύ καλές αποκρούσεις σε "καθαρές" βάσεις του αξιόμαχου Ιωνικού αποδείχτηκαν καθοριστικές για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Με δύο αλλαγές ο Μαρτίνς

Δύο αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Μαντί Καμαρά ξεκίνησε αντί του Μπουχαλάκη και ο Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Σπανός παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα τους Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομαό και τον Ματσούκα δεξιά και τον Κιάκο αριστερά. Λένις, Κάνιας, Ντάλσιο, Αοσμάν έπαιξαν στη μεσαία γραμμή με τον Μάντζη να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Δυνατό ξεκίνημα και αντίδραση Ιωνικού

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ όπως έκανε και με τον Παναιτωλικό. Το βρήκε στο 3' με κεφαλιά του Τικίνιο, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, αφού στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Μαντί Καμαρά. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τον Βαλμπουενά και τον Αγκιμπού να κάνουν όλη τη δουλειά και να πιέζουν τον Ιωνικό. Γρήγορα ο Ιωνικός βρήκε τα πατήματα του στο γήπεδο και με όπλο την πολύ καλή του κόντρα απείλησε τους πρωταθλητές. Στο 14' Βατσλίκ είπε "όχι" στον Λένις και στο 18' ο Αοσμάν δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε σε ακόμα μία γρήγορη αντεπίθεση που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ρεσιτάλ Αγκιμπού και Βατσλίκ

Οι πρωταθλητές συνέχιζαν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά οι "κυανόλευκοι" ήταν "φωτιά" στις κόντρα επιθέσεις τους. Πίεζε η ομάδα του Μαρτίνς, αλλά χωρίς να μπορεί να φτιάξει φάσεις. Έτσι στο 24' η άμυνα του Ιωνικού ξέχασε τον Αγκιμπού Καμαρά έξω από την περιοχή και αυτός δοκίμασε το πόδι του και δικαιώθηκε αφού έστειλε από τα 25 μέτρα τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Ο Ολυμπιακός πάντως είχε σοβαρό πρόβλημα στο τρανζίσιον και κενά κυρίως από την αριστερή του πλευρά και στο 33' χρειάστηκε πάλι ο Βατσλίκ για να σταματήσει τον Μάντζη. Οι Πειραιώτες στο 43' έχασαν με τραυματισμό τον Γκάρι και στο 44' ο Βατσλίκ έκανε διπλή απόκρουση σταματώντας πρώτα τον Μάντζη και στη συνέχεια τον Κιάκο για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Το "καθάρισε" γρήγορα

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς ξεκίνησε με αλλαγή βάζοντας τον Μπουχαλάκη στη θέση του Βαλμπουενά με αποτέλεσμα να αλλάξει το σύστημα του σε 4-3-3 και να περάσει τον Αγκιμπού Καμαρά στα άκρα. Με την αλλαγή του σχηματισμού ο Ολυμπιακός γέμισε τη μεσαία του γραμμή και περιόρισε τις επελάσεις των αντιπάλων του. Και στο 54' ο Εμβιλά βρήκε ωραία στην περιοχή τον Μασούρα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ρομαό και ο Τικίνιο στο 56' μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Έλληνας εξτρέμ. Το 0-2 έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων και στο 58' ο Μασούρας χρίστηκε σκόρερ σε μία εξαιρετική κόντρα επίθεση.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα στην επανάληψη "καθάρισε" το παιχνίδι μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Νίκαιας. Έτσι η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ιωνικός μπορεί να ήθελε να βγάλει αντίδραση, αλλά τα γρήγορα γκολ που δέχτηκε άλλαξαν την ιστορία της αναμέτρησης. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Σπανός έκανε διαχείριση του ρόστερ του βγάζοντας βασικά του στελέχη για να τα προστατέψει ενόψει της συνέχειας, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού επανεμφανίστηκε ο Ονιεκούρου. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο τους στο πρωτάθλημα νικώντας τον Ιωνικό με σκορ 3-0.

Μικρογραφία

Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-3

Γήπεδο: Νεάπολης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 24' Αγκιμπού Καμαρά, 56' Τικίνιο, 58' Μασούρας

Κίτρινες: 31' Τικίνιο, 36' Τσιγκρίνσκι, 82' Τσιριγώτης

Συνθέσεις:

Ιωνικός: Χουτεσιώτης - Ματσούκας (89' Πογκοσιάν), Τσιγκρίνσκι (79' Τσιριγώτης), Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος - Λένις (79' Μαχαίρας), Κάνιας, Ντάλσιο, Αοσμάν (64' Πλατέλλας)- Μάντζης (79' Μάναλης)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83' Μπα), Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες (43' Μασούρας) - Τικίνιο (66' Ελ Αραμπί).