Λαμία-Άρης 1-0: Έγραψε ιστορία, με Σαράνοφ στα ημιτελικά (highlights)

Η Λαμία με γκολ του Τζανετόπουλου στο 118' νίκησε τον Άρη με 1-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήρωας ο Σάρανοφ που απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Λαμία-Άρης 1-0: Έγραψε ιστορία, με Σαράνοφ στα ημιτελικά (highlights)

Ιστορική πρόκριση πήρε η Λαμία που επικράτησε του Άρη με σκορ 1-0 στην παράταση. Ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά στο 118' το "χρυσό" γκολ της ομάδας της Φθιώτιδας. Ήρωας για τη Λαμία ήταν ο τερματοφύλακας της, ο Σαράνοφ που απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Πλέον η ομάδα του Γρηγορίου περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναθηναϊκός. Για τρίτη φορά η Λαμία προκρίνεται στα ημιτελικά του θεσμού.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας Άρης και Λαμία αναμετρήθηκαν για τρίτη φορά και για τρίτο σερί μεταξύ τους ενενηντάλεπτο δεν κατάφερε κανένας από τους δύο να σκοράρει. Στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Ο Άρης, πάντως ήταν η ομάδα που άγγιξε δύο φορές το γκολ. Στο 14' ο Μπεχαράνο ανέτρεψε τον Μπερτόγλιο με τον Καραντώνη να δείχνει την άσπρη βούλα και να σηκώνει θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 16' εκτέλεσε ο Καμαρά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τη δεξιά δοκό. Η Λαμία απάντησε στο 21' με το σου του Ταϊρόν, αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έδειχνε περισσότερο φλύαρος με το παιχνίδι να γίνεται αρκετά νευρικό.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με τον Άρη να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και η Λαμία αυτή που περίμενε στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Γρηγορίου μπορεί να μην είχε την κατοχή, αλλά δεν δυσκολευόταν να κρατήσει το μηδέν. Στο 64' ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Τζανδάρη να κάνει το γύρισμα προς την εστία της ομάδας του και ο Σαράνοφ πρόλαβε και έπιασε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Άρης συνέχιζε να έχει υπό τον έλεγχο του ματς, αλλά χωρίς να μπορεί να βρει εύκολα διαδρόμους προς την εστία της Λαμίας κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.

Και στην παράταση δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Ο Άρης ήταν αυτός που είχε τη μπάλα στα πόδια του και αυτός που την κυκλοφορούσε σωστά. Η ομάδα του Γρηγορίου από την πλευρά της προσπαθούσε να προστατεύσει την άμυνα της. Οι Θεσσαλονικείς έψαχναν διαδρόμους, αλλά η Λαμία ήταν καλά οργανωμένη και είχε πάει το παιχνίδι στα μέτρα της. Κάπως στο 117' η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε ένα κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Προβυδάκης και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιτούρμπε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε και κράτησε το 1-0.

Το ματς είχε δραματικό φινάλε με τη Λαμία να κρατάει στα χέρια της την ιστορική πρόκριση. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Γκάμα πήρε τη μπάλα από τον Σούντγκρεν και ο Τζανδάρης έπεσε πάνω του άτσαλα και ο Άρης πήρε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ο Σαράνοφ απέκρουσε και δεύτερο πέναλτι στέλνοντας τη Λαμία στα ημιτελικά.

Μικρογραφία

Λαμία-Άρης 1-0

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Σκόρερ: 118' Τζανετόπουλος

Κίτρινες: 15’ Μπεχαράνο, 52' Τζανδάρης, 57' Νούνιες, 67' Εντιαγέ

Συνθέσεις:

Λαμία: Σαράνοφ – Προβυδάκης Τζανετόπουλος Αντέντζο, Σαραμαντάς (84' Ορτέγκα)– Μπεχαράνο Τζανδάρης – Μπανγκουρά Ταϊρόν (31’ λ. τρ. Νούνιες) Ρόμανιτς – Καραμάνος (78' Αραμπούλι)

Άρης: Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Εντιαγέ (90+2 Ματίγια)– Ματέο Γκαρσία (75' Γκάμα)Μπερτόγλιο (66' Ιτούρμπε) Μαντσίνι (109' Μάνος)– Καμαρά.