Τα έχει ξαναζήσει ο Μαρτίνς και οι φάσεις «σεμινάρια»

Δεν είναι η πρώτη φορά επί Μαρτίνς που ο Ολυμπιακός κάνει τρίτο ματς χωρίς νίκη και ψάχνει αντίδραση. Και οι φάσεις σεμινάρια (και προς αποφυγή) από την ήττα με τον Παναιτωλικό. 

Τα έχει ξαναζήσει ο Μαρτίνς και οι φάσεις «σεμινάρια»

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει νίκη μέσα στο 2022 και αυτή τη φορά ηττήθηκε κιόλας, αν και έπαιξε καλύτερα από τις εμφανίσεις του σε Ριζούπολη και Λεωφόρο, παρόλο που είχε εναλλακτική ενδεκάδα με κανέναν βασικό χαφ και πολλούς νέους σε όλες τις γραμμές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα προβληματίζεται είτε με βασικούς είτε με λύσεις από το βάθος του ρόστερ, όπως και σε κανέναν δεν αρέσουν τα αρνητικά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον «οργανισμό Ολυμπιακός». Το θέμα είναι να βρεθούν άμεσες λύσεις αντίδρασης, διότι με νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια (ΠΑΣ για το πρωτάθλημα και πρόκριση με Παναιτωλικό), όλο το κλίμα μπορεί να αλλάξει και να πάει η ομάδα εντελώς διαφορετικά στο ντέρμπι της Τούμπας και στα δύσκολα του Φλεβάρη.

Ο Πορτογάλος τα έχει ξαναζήσει τέτοια σερί. Όχι μόνο στην πρώτη του σεζόν που δεν πήρε τίτλους, όταν είχε και τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη (με ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ, ΟΦΗ και με τρεις ήττες), αλλά και στη δεύτερη περίοδο όταν τελικά ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το φθινόπωρο του 2019 είχε ισοπαλίες με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ και ενδιάμεσα ήττα από την Τότεναμ. Ποτέ δεν είναι εύκολο για μία ομάδα να μην αντιμετωπίζει γκρίνια και πίεση όταν συμβαίνουν διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Όμως ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του έχουν σίγουρα τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.

Όπως έχουν τον τρόπο να κάνουν σεμιναριακές φάσεις σαν κι αυτή του γκολ από τον Ελ Αραμπί. Με κλέψιμο του Ανδρούτσου στο κέντρο, οργάνωση από τον Μαροκινό, συνεργασίες με Βρουσάι, Ανδρούτσο, Βαλμπουενά και τελικά εκτέλεση με τέλειο τρόπο από την τέλεια σέντρα του Γάλλου (που μακάρι να είχε και τόσο καλές εκτελέσεις στις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε η ομάδα).

Φυσικά για σεμινάριο προς αποφυγή είναι το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός. Σε σημείο του ματς που πίεζε και έχανε τις ευκαιρίες με τον Τικίνιο, ενώ είχε μπει και ο Σωκράτης στην τριάδα της άμυνας. Από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού ξεκίνησε η φάση. Κι από Τικίνιο, Λόπες, χαφ, αμυντικούς, επιθετικούς δεν έγινε τίποτα σωστά. Βασικά, δεν έγινε τίποτα... γενικώς. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν την μπάλα ανενόχλητοι με κάθετο τρόπο ως τη σέντρα, ο Ντουάρτε πάσαρε στον Μεντόσα χωρίς να υπάρχει κανείς να τους εμποδίσει, ο Μεντόσα έκανε την μπαλιά στον χώρο κι εκεί πετάχτηκε ο Καρέλης. Ο Παπασταθόπουλος με τον Μπαγκαλιάνη είχαν τεράστια απόσταση μεταξύ τους, το οφσάιντ που πήγαν να παίξουν απέτυχε παταγωδώς, με τον φορ του Παναιτωλικού να πλασάρει ιδανικό, όπως έκανε και με την ΑΕΚ. Άμυνα παιδική χαρά στο ΟΑΚΑ, άμυνα συνολικά μη αποδεκτή για Ολυμπιακό στο Αγρίνιο.

Έχει αγωνιστικό πρόβλημα ο Ολυμπιακός, οι αιτίες είναι πολλές, όπως και τα ελαφρυντικά. Στα δύο επόμενα ματς στο Φάληρο οι νίκες και η επιθετικότητα μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα. Να παίξει ξαφνικά σούπερ ο Ολυμπιακός δεν γίνεται, να κερδίζει όμως πρέπει και μπορεί να το κάνει.