ΟΦΗ-Άρης 0-2: Πρόκριση με δεύτερη νίκη

Ο Άρης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους «8» του Κυπέλλου νικώντας και στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ με 2-0 (πρώτο ματς 3-1). Ο Γκάμα με πέναλτι στο 49' και ο Καμαρά στο 81' τα γκολ. Αποβλήθηκε ο Μεγιάδο στο τέλος του πρώτου μέρους κι εκεί τέλειωσαν όλα. 

ΟΦΗ-Άρης 0-2: Πρόκριση με δεύτερη νίκη

Σφράγισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ο Άρης νικώντας και στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 2-0 ενώ είχε επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Με έξυπνο και δυνατό παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν χάρη σε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 49' και πλασέ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 81', ενώ όλα είχαν τελειώσει για τον ΟΦΗ όταν στο τέλος του πρώτου μέρους αποβλήθηκε ο Μεγιάδο με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Καμαρά.

Με επιθετικό σχήμα ξεκίνησε ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ τις καλύτερες δυνατές επιλογές είχε ο Άκης Μάντζιος με στόχο να βάλει ένα γκολ και να κάνει ακόμη πιο απλό το έργο της πρόκρισης. Απουσίες είχαν και οι δύο ομάδες, ο ΟΦΗ τους Επασί, Νέιρα, Ναμπί, Ουές, Γκαγιέγκος, ο Άρης τους Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Ματέο και Ντένις. Το ματς παρά τη διαρκή βροχόπτωση είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα με φάσεις για τις δύο ομάδες, κυρίως από τον Καμαρά για τον Άρη στο πρώτο εικοσάλεπτο. Με τον ΟΦΗ να είναι αρκετά προσεκτικός ώστε να ελέγξει το ματς και να μη δεχτεί κάποιο τέρμα που θα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά του. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα υπομονής από το Νιόπλια. Και τη μεγάλη ευκαιρία να λείπει και για τους δύο αντίπαλους. Όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο μέρος αυτό που παρακολούθησε ο κόσμος στο «Γεντί Κουλέ» ήταν συχνές διακοπές και αρκετά φάουλ, κάτι που σίγουρα βόλευε τον Άρη. Με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα από το 45' όταν ο Τσακαλίδης απέβαλλε με υπόδειξη του VAR Περράκη τον Μιγκέλ Μεγιάδο για μαρκάρισμα από πίσω στον Καμαρά. Αρχικά είχε δείξει κίτρινη ο διαιτητής και στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του βλέποντας ο ίδιος τη φάση. Με αρκετή ένταση οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης ο Άρης κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μαρινάκη σε σέντρα του Καμαρά, με τον Μπρούνο Γκάμα να το αξιοποιεί στο 49' και να γράφει το 0-1. Ο Σάσα είχε άστοχο σουτ στο 55', ο Κουέστα στο 57' κράτησε το προβάδισμα αποκρούοντας την κεφαλιά του Τοράλ, ενώ στο 62' ο Άρης είχε δοκάρι με προσπάθεια του Βούρου να διώξει τη σέντρα του Σάσα. Όλα είχαν κριθεί φυσικά με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο ματς με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές. Στο 73' ο Βάτερμαν απέκρουσε το κοντινό σουτ του Καμαρά και ο Κουέστα στο 77' το μακρινό σουτ του Στάικου. Ο ΟΦΗ προσπαθούσε για την ισοφάριση και άφησε χώρους, με τον Άρη να φτάνει στο δεύτερο γκολ στο 81' με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να πλασάρει τον Βάτερμαν μετά την ασίστ του Σάσα, ο οποίος είχε κλέψει από τον Ντε Γκουζμάν. Στο 84' ο Σάσα έχασε ευκαιρία για το τρίτο γκολ σουτάροντας άστοχα μετά την πάσα του Λόπεθ, αλλά για τον Άρη η επιτυχία είχε ήδη σημειωθεί και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του στο θεσμό.

Μικρογραφία

ΟΦΗ-Άρης 0-2

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 49' Γκάμα (πέναλτι) 0-1, 81' Καμαρά 0-2

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κόκκινη: 45' Μεγιάδο

Κίτρινες: 13' Φαμπιάνο, 45' Γιαννούλης, 51' Καμαρά, 60' Τοράλ, 92' Μπαλογιάννης

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννουλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ (68' Κοροβέσης), Τσιλιανίδης (63' Γιάννου), Καμάου (63' Στάικος), Καστάνιος (63' Λάμπρου)

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (75' Μπεναλουάν), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (64' Ματίγια), Γκάμα (75' Λόπεθ), Ιτούρμπε (64' Λούμορ), Καμαρά (85' Μαρμαρίδης)