Α.Ε. Λευκίμμης – Άγιoς Νικόλαος 1-2: Συνεχίζουν τα… θαύματα οι Κρητικοί, στους «16» του Κυπέλλου

Η ομάδα του Αγίου Νικολάου επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας του Α.Ε. Λευκίμμης και εξασφάλισε την συμμετοχή της στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά από το 1995.

Α.Ε. Λευκίμμης – Άγιoς Νικόλαος 1-2: Συνεχίζουν τα… θαύματα οι Κρητικοί, στους «16» του Κυπέλλου

Μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική του ιστορία έγραψε ο Άγιος Νικόλαος και συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας του Α.Ε. Λευκίμμης για τον πέμπτο γύρο του θεσμού και εξασφάλισε την συμμετοχή της στους «16» της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1995.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25’ με προβολή του Φουκαράκη έπειτα από κόρνερ του Παπαδόπουλου, αλλά η ομάδα της Κέρκυρας απάντησε τελικά στο 36’ με τον Κωστακιώτη να ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλιά. Στην επανάληψη ο Άγιας Νικόλας ανέβασε την απόδοσή του και έφτασε τελικά στο 1-2 στο 75’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μαυρής με περιπετειώδη τρόπο πλάσαρε για το 1-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στα γκολ για να αποσοβήσουν την ήττα, με την κρητική ομάδα να πανηγυρίζει έτσι έξαλλα στο φινάλε την ιστορική του πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Α.Ε. Λευκίμμης: Γκάκος, Γρηγοριάδης, Κωστακιώτης, Πουλημένος, Νίκιτς (90΄ Κουλούρης), Μοκοβίλα, Κιπτίου, Τσεβανέδης, Πανταζής (86΄ Ντεκάρνε), Θεοδωράκης, Γιωργακόπουλος (71΄ Τσολάκης).

ΑΟΑΝ: Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής, Πιθαρούλης, Τσανάι, Πάγια (73΄ Κίτος), Μαυρής, Μηνάς (95′ Τζιλάι), Παπαδόπουλος, Νοκάι (52΄ Μαρκάκης), Φουκαράκης.