Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: «Μπαμ» οι Βοιωτοί στο 96', εκτός Κυπέλλου οι Αρκάδες (hls)!

Με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα (97'), από τον Νίκα, ο Λεβαδειακός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης, στην Λιβαδειά με 1-0 και πέρασε στην επόμενη φάση («16») του Κυπέλλου Ελλάδος

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: «Μπαμ» οι Βοιωτοί στο 96', εκτός Κυπέλλου οι Αρκάδες (hls)!

Ο Λεβαδειακός έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς («Λάμπρος Κατσώνης») αφού τον νίκησε με 1-0, στην, μονή, αναμέτρηση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Νίκας στην τελευταία φάση του αγώνα (96') με κεφαλιά (αφού νίκησε στον αέρα τον Μπαράλες)κρίνοντας ποια ομάδα θα βρεθεί μεταξύ των 16 κορυφαίων της τρέχουσας διοργάνωσης!

Το σκορ απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αφού η ομάδα της Super League (που δίχως να έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της μετρά ήδη τρεις προκρίσεις στον θεσμό) στο πρώτο μέρος, ειδικά, έπαιζε... μόνη της, ενώ οι Αρκάδες έδειχναν να έχουν πάει να πάρουν την πρόκριση κάνοντας συντήρηση και με τη... φανέλα.

Σ' αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι (δίχως τον τραυματία Αραβίδη...) είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Τζημόπουλου (22') και σουτ του (κορυφαίου τους) Βρακά που απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ράσταβατς βοηθούντων των αλλαγών του ισορρόπησε το ματς, αλλά δεν κατάφερε ν' απειλήσει ουσιαστικά (μια κεφαλιά του Μπαράλες ήταν επιπέδου προπόνησης για τον Στογιάνοβιτς...) μ' αποτέλεσμα να δεχθεί το σοκ στα ...χασομέρια του αγώνα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (5η φάση Κυπέλλου Ελλάδος)

Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (»Λάμπρος Κατσώνης»)

Σκόρερ: 90+7’ Νίκας.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες κάρτες: Τσάπρας -

Κόκκινες κάρτες: -

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Χάμοντ (69’ Λινάρδος), Μεχία, Νίλι, Πολέτο (69’ Μουτίνιο), Βήχος, Βρακάς, Λιάγκας, Νίκας, Τζημόπουλος (70' Μπαχανάκ), Τσάπρας (54’ Δούμτσιος)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): : Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρθία, Τασουλής (84’ Κανελλόπουλος), Χριστόπουλος, Ατιένθα, Βαλιέντε, Μουνάφο (46’ Ιγκλέσιας), Γκόμες, Αλί Μπαμπά (84’ Άλβαρες), Σονί (64’ Μπαράλες), Ριέρα (79' Σίτο).