Κύπελλο Ελλάδας: Οι 24 ομάδες της πέμπτης φάσης

Μπαίνουν και οι ομάδες της Super League 1 στην πέμπτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ποιοι είναι οι 24 σύλλογοι που θα αγωνιστούν το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου

Κύπελλο Ελλάδας: Οι 24 ομάδες της πέμπτης φάσης

Συνεχίστηκε το «ξεκαθάρισμα» των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών, με την ολοκλήρωση της τέταρτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Από τη διαδικασία αυτή πέρασαν εννιά ομάδες, οι οποίες είναι οι Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Άγιος Νικόλαος, Τρίκαλα, Πανσερραϊκός και Λεβαδειακός. Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν έπειτα από κλήρωση και οι Ηλιούπολη, Κηφισιά, Αχέρων Καναλακίου, Λευκίμμη, Καλλιθέα.

Οι 14 αυτές ομάδες από την Super League 2 και την Γ’ Εθνική προκρίθηκαν στην πέμπτη φάση του κυπέλλου, όπου θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά και δέκα σύλλογοι της Super League 1 και εν προκειμένω οι Ιωνικός, Aτρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Δεν θα αγωνιστούν στην πέμπτη φάση οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ που κατέλαβαν πέρσι τις τέσσερις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της Super League1.

Οι 24 ομάδες που προαναφέρθηκαν θα χωριστούν μετά από κλήρωση σε δώδεκα ζευγάρια. Οι αγώνες και εκεί θα είναι νοκ άουτ. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία. Τα ματς της πέμπτης φάσης θα διεξαχθούν το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου.