Αιγάλεω - Χανιά 2-1: Το «Σίτι» πήρε στην παράταση την πρόκριση - θρίλερ!

Σε ένα ματς που τα είχε όλα - δύο πέναλτι, τρεις κόκκινες και ένταση - το Αιγάλεω επικράτησε 2-1 των Χανίων στην παράταση (1-1 κ.δ) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Αιγάλεω - Χανιά 2-1: Το «Σίτι» πήρε στην παράταση την πρόκριση - θρίλερ!

Τρομερή αναμέτρηση στο «Ελ Πάσο» με το Αιγάλεω (δεν έπαιξε στη φυσική του έδρα) να είναι εκείνο που συνεχίζει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το «Σίτι» επικράτησε 2-1 των Χανίων στην παράταση (1-1κ.δ), σε ένα που τα είχε όλα - δύο πέναλτι, τρεις κόκκινες και ένταση - και θα βρεθεί αύριο στην κληρωτίδα μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες.

Καλύτερο το Αιγάλεω, γκολ τα Χανιά
Το Αιγάλεω ήταν ανώτερο στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και απείλησε τρεις φορές με Τσιλιγκίρη, Καββαδία και Τριμμάτη αλλα είδε την μπάλα να την τιμωρεί.

Συγκεκριμένα από ένα λάθος του Μαγκάκη, ο Κουγιετέ έκλεψε την κατοχή και ο μπακ του «Σίτι» τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαϊροβιτς που νίκησε τον Σικαλιά (39’) και έδωσε προβάδισμα στα «Δελφίνια» σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο. Να σημειωθεί ότι ο στράικερ των φιλοξενούμενων είχε βρει δίχτυα και στο 22’ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δυναμικό ξεκίνημα και αποβολές
Στις αρχές του β’ μέρους (46’) το Αιγάλεω πήρε αυτό που άξιζε από την εικόνα του στην αναμέτρηση. Ο Τριμμάτης κέρδισε το πέναλτι και ο Τσιλιγκίρης όντας εύστοχος από τα έντεκα βήματα έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα, λίγο έλλειψε ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι να γυρίσουν τούμπα το ματς, όταν ο Καββαδίας ύστερα από πάσα του Αναστασίου δεν βρήκε όπως θα ήθελε από πλεονεκτική θέση τη μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρότι ο ρυθμός είχε πέσει τα αίματα άναψαν και υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής Λάμπρου αποφάσισε να αποβάλει έναν παίκτη από κάθε ομάδα με τους Τριανταφυλλάκο και Τσιλιγκίρη να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα.

Γκολ νωρίς και πρόκριση
To Αιγάλεω χτύπησε ξανά νωρίς. Αυτή τη φορά με την αλλαγή του Χαραλαμπίδη, τον Χοτζάλι στο 93ο λεπτό της παράτασης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα των Αθηνών.

Στο δεύτερο 15λεπτο του έξτρα χρόνου τα Χανιά έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης αλλά οι προσπάθειες των Τσαμούρη (106’) και Βασιλόγιαννη (108’) δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, οι Κρητικοί έμειναν με εννέα παίκτες στο 119' λόγω απευθείας κόκκινης που είδε ο Παναγιωτούδης. Από εκεί και πέρα το «Σίτι» κράτησε το υπέρ του σκορ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κίτρινες: Αναστασίου, Καθάριος – Ζιούλης
Κόκκινες: Τσιλιγκίρης - Τριανταφυλλάκος, Παναγιωτούδης

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)
Βοηθοί: Κωστάντιος και Πριονάς (Εύβοιας)

ΑΙΓΑΛΕΩ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Παπανικόλας, Βλάχος, Λάσκαρης, Πιαστόπουλος (76’ Σκεντεράι), Τσιλιγκίρης, Καββαδίας (67’ Χοτζάλι), Τριμμάτης (77’ Καθάριος), Σαμπανίδης (61’ Μπαρμπαρούσης).

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Καμαρά, Κουγιετέ (59’ Καψάλης), Ζιούλης, Παντεκίδης (59’ Τσαμούρης), Βασιλακάκης (59’ Τριανταφυλλάκος), Κάρλος (94’ Πατάπης), Παναγιωτούδης, Βάρκας (67’ Κόλλας), Βασιλόγιαννης, Μπαϊροβιτς (73’ Βογιατζής).