Κύπελλο Ελλάδας: Η Προοδευτική απέκλεισε τον Εθνικό στα πέναλτι

Η Προοδευτική πήρε την πρόκριση στην τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον γηπεδούχο Εθνικό Πειραιά στα πέναλτι με 4-2 και αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

Κύπελλο Ελλάδας: Η Προοδευτική απέκλεισε τον Εθνικό στα πέναλτι

Το σπουδαίο ματς που άνοιξε την αυλαία της τρίτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Εθνικό και την Προοδευτική, βρήκε νικήτρια την φιλοξενούμενη με 4-2 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση). Ο τυπικά γηπεδούχος Εθνικός, καθώς η συνάντηση έγινε στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων, μπήκε καλύτερα και άνοιξε το σκορ στο 24’ με το Λύγκο, ενώ στο 43’ πέναλτι που εκτέλεσε ο Στάμος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 56’ ο Σάμιος πέτυχε το 2-0.

Η Προδευτική αντέδρασε στη συνέχεια, στο 65’ μείωσε σε 2-1 με τον Μαργαρίτη και στο 77’ ο Νομικός ισοφάρισε σε 2-2. Το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια, ούτε στην παράταση και οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι, όπου ο Χαλκίδης απέκρουσε δυο πέναλτι και έδωσε την πρόκριση στην Προοδευτική με 4-2.

Για την Προοδευτική ευστόχησαν οι Δημακάκος, Κυριαζής, Τσιάβος και Παλάτσιος, ενώ για τον Εθνικό πέτυχαν γκολ οι Ντάφλας και Λύγκος. Τα πέναλτι του Διάγκου και του Πανάκη απέκρουσε ο Χαλκίδης ενώ αυτό του Βοσνακίδη απέκρουσε ο Μπαντίκος. Από τους πάγκους αποβλήθηκαν οι Θεόφιλος Καλύβας και Δημήτρης Αρναούτης.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ανδρέας Βλάχος, Γουρνιάς και Βιτσεντζάτος από την Ανατολική Αττική.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μπαντίκος, Πάππος, Αποστόλου, Νικολόπουλος, Παπαγεωργίου, Ντάφλας (72′ Κώστας), Στάμος, Μπέλερης (117′ Δόδας), Λύγκος, Διάγκος, Σάμιος (63′ Μουκίδης, 105′ Πανάκης).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος, Πατσατζόγλου (46′ Στειράκης), Βοσνακίδης, Μεγαρίτης (105′ Παν. Νομικός), Παρ. Νομικός, Μπιταξής, Κυριαζής, Μακρίδης (46′ Παλάτσιος), Μακρυγιάννης (46′ Τσιάβος).