Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Ο Κρμέντσικ στο φινάλε χάρισε το Κύπελλο στον «Δικέφαλο» (highlights)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό με γκολ του Κρμέντσικ στο 90' και κατέκτησε το Κύπελλο. Καλύτεροι οι Πειραιώτες έως το 80', αλλά στο τέλος έδωσε αδιανόητα χώρους στον Δικέφαλο και κατ' επέκταση στον ξεκούραστο Τσέχο φορ και είδε τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το τρόπαιο.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Ο Κρμέντσικ στο φινάλε χάρισε το Κύπελλο στον «Δικέφαλο» (highlights)

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2020-21 μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Είδαμε έναν τελικό που είχε πολλές διαφορετικές εικόνες. Με έναν Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, να χάνει πολλές ευκαιρίες μετά το γκολ της ισοφάρισης του Εμβιλά στο 50’, αλλά και έναν ΠΑΟΚ που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη και τους χώρους που έδωσαν οι Πειραιώτες στους Θεσσαλονικείς, αμέσως μετά την είσοδο του ξεκούραστου Κρμέντσικ στο ματς. Ο Τσέχος που έχασε τα… άχαστα στο 84’ και στο 85’, εκμεταλλεύτηκε την φοβερή μπαλιά – τακουνάκι του Ζίφκοβιτς και στο 90’ χάρισε το Κύπελλο στην ομάδα του. Εκτός από τον Κρμέντσικ, τον τίτλο του MVP διεκδικεί σίγουρα και ο Πασχαλάκης, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει να λέει σίγουρα για την επιπολαιότητά του στην τελική προσπάθεια.

LIVE: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

ΜΙΝΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Και οι δύο προπονητές είχαν φροντίσει παραμονή του αγώνα να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους. Θα περίμενε κανείς ότι θα προχωρούσαν σε κάποιες επιλογές με στοιχείο τον αιφνιδιασμό, αλλά τελικά τόσο ο Μαρτίνς, όσο και ο Γκαρσία προχώρησαν σε μίνι εκπλήξεις. Ο Μαρτίνς από την πλευρά του αποφάσισε να αδιατηρήσει το 3-4-3 έχοντας τον Εμβιλά δίπλα στον Παπασταθόπουλο και τον Σεμέδο, θέλοντας προφανώς να χωρέσει μαζί τους Καμαρά και Μπουχαλάκη. Το ότι κάθισε στον πάγκο ο Ρέαμπτσιουκ δεν αποτελεί έκπληξη. Με το 3-4-3 λοιπόν ο Σα ήταν στα δοκάρια, στην τριάδα της άμυνας οι Εμβιλά, Σωκράτης, Σεμέδο, φουλ μπακ οι Ανδρούτσος – Χολέμπας, οι Καμαρά – Μπουχαλάκης στα χαφ, οι Μασούρας – Μπρούμα εξτρέμ και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή. Ο Γκαρσία «απάντησε» επίσης με 3-4-3, αφήνοντας στον πάγκο τον Ελ Καντουρί και βάζοντας στη θέση του τον Ουάρντα. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Κρέσπο στην άμυνα, οι Ροντρίγκο και Μπάμπα στα δύο άκρα της άμυνας, οι Αουγκούστο και Σβαμπ στα χαφ, οι Ουάρντα και Άντριγια Ζίφκοβιτς στα «φτεράα» της επίθεσης, με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΦΕΡΕ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Δύο διαφορετικά παιχνίδια παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Έως και το 25’, πριν την αποχώρηση του Παπασταθόπουλου, ο ΠΑΟΚ ήταν διστακτικός, φοβισμένος, προσεκτικός στις κινήσεις του και με ολοφάνερη πρόθεση να φυλάξει τα νώτα του και… ό,τι βγει στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Μπρούμα στο 13’, ήταν εκείνος που κυκλοφορούσε την μπάλα και πατούσε πιο σταθερά στο χορτάρι. Μετά την αποχώρηση του Σωκράτη, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το διάστημα προσαρμογής της νέας ερυθρόλευκης άμυνας, με την παρουσία του Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής και την τοποθέτηση του Χολέμπας δίπλα σε Σεμέδο και Εμβιλά πίσω στην τριάδα. Ένα λεπτό ακριβώς μετά την αλλαγή του Παπασταθόπουλου, ο Σφιντέρσκι είχε δοκάρι (26’) και στο 35’ ο Βιεϊρίνια βρήκε δίχτυα με πέναλτι που κέρδισε ο Σβαμπ από τον Εμβιλά, εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία στην κόκκινη άμυνα. Το 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ έδωσε ψυχολογία στον «Δικέφαλο», δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός το έβαλε κάτω. Απλώς, κάποιες τελικές πάσες του Μπρούμα ήταν ημιτελείς και άτσαλες, ενώ μια-δυο φορές και ο Ελ Αραμπί κράτησε παραπάνω την μπάλα απ’ όσο έπρεπε με συνέπεια να προλαβαίνουν να τον κόψουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΤΟ 1-1 ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Ο Ολυμπιακός βγήκε φουριόζος από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στον Φορτούνη, ο οποίος έστειλε αρχικά την μπάλα συστημένη στο πόδι του ανενόχλητου Εμβιλά στο ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης στο 50’. Από εκείνο το σημείο οι Θεσσαλονικείς κλείστηκαν στο καβούκι τους και έβλεπαν τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν την κατοχή και να πιέζουν για την επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Το πλησίασαν με τον Μασούρα (56’), τον Φορτούνη (58’) και τον Ελ Αραμπί (64’) αλλά αντέδρασε σωστά ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Μέχρι το 80’ ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο, μέχρι που μπήκε ο Κρμέντσικ και σε διάστημα δύο λεπτών βρέθηκε τετ α τετ με τον Σα. Στο 84’ έστειλε την μπάλα πάνω την εστία με ψηλοκρεμαστό πλασέ καια στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, με τον Σα να απλώνει το αριστερό του πόδι και να διώχνει σε κόρνερ. Τελικά, ο Ολυμπιακός δεν έμαθε από τα λάθη του και έδωσε τη δυνατότητα ξανά στον Κρμέντσικ να βρεθεί απέναντι από τον Σα και μετά από έξοχη μπαλιά – τακουνάκι του Ζίφκοβιτς, πλάσαρε σωστά τον Πορτογάλο, χαρίζοντας στο 90’ το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Σκόρερ: 50’ Εμβιλά - 35’ Βιεϊρίνια (πέν.), 90’ Κρμέντσικ

Κίτρινες: 45’ Αουγκούστο, 92' Σβαμπ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (3-4-3): Σα – Παπασταθόπουλος (25’ λ.τρ. Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Εμβιλά - Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (91’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης – Μασούρας (86’ Χασάν), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (3-4-3): Πασχαλάκης - Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο - Ροντρίγκο, Μπάμπα (95’ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ – Ουάρντα (80’ Τσιγγάρας), Α. Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι (80’ Κρμέντσικ).