Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Αν έχεις Ελ Αραμπί πας τελικό! (highlights)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 26' και 41' σκόραρε ο Μαροκινός, μείωσε στο 51' ο Καρτάλης και έκανε το 3-1 στο 56' ο Μπρούμα.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Αν έχεις Ελ Αραμπί πας τελικό! (highlights)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που έμοιαζε ικανή να απειλήσει τον Ολυμπιακό και να τον αφήσει εκτός Κυπέλλου. Είχε αποκτήσει αυτό το δικαίωμα μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία του στη σεζόν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο στη ρεβάνς με τους Ηπειρώτες επιστράτευσαν όλα τους τα "βαριά χαρτιά" για να περάσουν το εμπόδιο της αξιόμαχης ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Τα τέσσερα γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Έτσι ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 3-1 τον ΠΑΣ έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Ελ Αραμπί που έβαλε δύο γκολ (26', 41') και είχε μία ασίστ στο 56' για να σκοράρει ο Μπρούμα, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων είχε μειώσει σε 2-1 στο 51' με τον Καρτάλη. Έτσι οι Πειραιώτες στις 22 Μαΐου θα διεκδικήσουν το 29ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

LIVE: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Με όλα τους τα όπλα

Δεν άλλαξε την τακτική του ο Πέδρο Μαρτίνς και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να παίξει και πάλι με τρεις στόπερ και βάζοντας στην ενδεκάδα τα "βαριά χαρτιά" της ομάδας του. Στην επίθεση στο δίλλημα Μπρούμα ή Βαλμπουενά επέλεξε τον Πορτογάλο εξτρέμ που ήταν "ζεστός" από το ματς με την ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-2-3-1 έχοντας τον Μιλιντσεάνου στην κορυφή, τον Καρτάλη πίσω του και τους Παμλίδη, Ελευθεριάδη στα "φτερά".

Εκρηκτικό ξεκίνημα

Όπως αναμενόταν η αναμέτρηση είχε μεγάλη ένταση από το ξεκίνημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιέζει αρκετά τον Ολυμπιακό για να μην του επιτρέψει να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα. Η ομάδα της Ηπείρου μάλιστα είχε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις, αλλά τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών του Γιαννίκη δεν ήταν καθόλου καλά. Το ματς είχε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό επίσης με κόντρα επιθέσεις να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Από το 15' και μετά το ματς άρχισε να αλλάζει με τους Πειραιώτες να παίρνουν τον έλεγχο και στο 21' να χάνουν μεγάλη ευαιρία με τον Ελ Αραμπί να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Αφεντικό με Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός είχε μεταφέρει το παιχνίδι του στις πτέρυγες με τον Ανδρούτσο και τον Ρεάμπτσιουκ να βρίσκουν αρκετά κενά. Ειδικά ο Μολδαβός με όπλο την ταχύτητα του δημιουργούσε πολλά ρήγματα και έτσι στο 25' βρήκε ωραία τον Μπρούμα που έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Πίρσμαν και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 26' ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Μετά το 1-0 οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έχασαν τη συγκέντρωση τους, οπισθοχώρησαν και έδωσαν πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε και βγήκε στην επίθεση ψάχνοντας και δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 41' όταν το σουτ του Καμαρά κόντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Ελ Αραμπί και εκείνος με πολύ ωραία προσπάθεια νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Γκραν γκινιόλ ξεκίνημα στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έψαξε το τρίτο γκολ για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Ελ Αραμπί έχασε μία απίθανη ευκαιρία για το 3-0 και ο Καρτάλης στη συνέχεια έβαλε… φωτιά στο ματς. Στο 51' ο άσος του ΠΑΣ με ένα σουτ από ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Σα που δεν είχε καλή ορατότητα και μείωσε σε 2-1. Η ομάδα της Ηπείρου σε εκείνο το σημείο έδειξε να μπαίνει γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Η αντίδραση του Ολυμπιακού, ωστόσο ήταν άμεση και στο 56' ο Μπρούμα μετά από πάσα του Ελ Αραμπί νίκησε τον Λοντίγκιν κάνοντας έτσι το 3-1.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών ο Μπρούμα

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση αν και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ηρεμούσε στον πάγκο και ζητούσε από τους παίκτες του να πετύχουν και τέταρτο γκολ. Ο ΠΑΣ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ανέβασε τις γραμμές του πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βγάζει άνετα κόντρα επιθέσεις. Και κάπως έτσι ο Μπρούμα που είχε κάνει το 3-1 έδωσε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Στο 64' αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ το έκανε ξανά στο 66' και στο 67'. Ο Πορτογάλος έχασε απίθανες ευκαιρίες για το 4-1 για να τελειώσει την πρόκριση, αλλά ο ΠΑΣ μετά το 3-1 είχε χάσει τη συγκέντρωση του. Οι ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη έκαναν πολύ εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί κι έτσι η μεγάλη τους προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό δεν είχε αποτέλεσμα.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Ρακόφσκι (Πολωνία)

Σκόρερ: 26' πέναλτι Ελ Αραμπί, 41' Ελ Αραμπί, 51' Καρτάλης, 56' Μπρούμα

Κίτρινες: 25' Πίρσμαν, 43' Ανδρούτσος, 86' Σεμέδο, 90' Σίλβα, 90' Χολέμπας, 90+3 Παντελάκης

Κόκκινη: 90' Χολέμπας

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (83' Σίλβα), Καμαρά (71' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71' Βαλμπουενά), Μασούρας (90+2 Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83' Χασάν)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας,Παντελάκης, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46' Κρίζμαν), Ντομίνγκες, Παμλίδης (46' Μπρένερ), Εραμούσπε (69' Λώλης), Μιλιντσεάνου (69' Κάργας), Κάστρο, Πίρσμαν.