ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1: Λες κι έπαιζε στους «Ζωσιμάδες»! (highlights)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επηρεάστηκε από την «μετακόμιση» στο Αγρίνιο και επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού παίρνοντας προβάδισμα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1: Λες κι έπαιζε στους «Ζωσιμάδες»! (highlights)

Σοβαρό προβάδισμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς των προημιτελικών.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου και οι «πράσινοι» θα πρέπει να διορθώσουν πάρα πολλά πράγματα, διότι οι Ηπειρώτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς.

Μάλιστα δεν πτοήθηκαν ούτε από την αλλαγή της έδρας, ούτε καν από το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο 2’. Επέβαλαν το παιχνίδι τους και πήραν πανάξια μια δίκαιη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το… καλησπέρα στην αναμέτρηση, καθώς ο Μακέντα έκανε το 0-1 στο 2’, αλλά στη συνέχεια κατά την προσφιλή του τακτική οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα στο γήπεδο και ήταν πάρα πολύ καλός.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Προβάδισμα (0-1) με Μακέντα για τους «πράσινους» (vid)

Με ώριμη εμφάνιση από τον Κάστρο, ψηλά τους δύο ακραίους μπακ και 2-3 υπέροχους συνδυασμούς ισοφάρισε με ένα ωραίο γκολ του Παμλίδη στο 21’ και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Υπέροχο τέρμα από τον Παμλίδη και 1-1 (vid)

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τις γραμμές του, βγήκε μπροστά, διεκδίκησε το ματς και μάλιστα είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Αϊτόρ, αλλά και δοκάρι με τον Χατζηγιοβάννη στο 41’.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Πίεσε το κέντρο του Παναθηναϊκού, εκεί όπου ο Βιγιαφάνιες ήταν… αόρατος, ενώ άρχισε να «χτυπάει» τον Σάντσες που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα.

Έτσι είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση, χάνοντας ευκαιρίες και κυρίως σκοράροντας στο 67’ με τον Κάργα από στημένη φάση.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Το γκολ του Κάργα για το 2-1 (vid)

Παρά τις αλλαγές του ο Μπόλονι δεν είδε βελτίωση στην ομάδα του, την ώρα που οι Ηπειρώτες έβγαιναν στην αντεπίθεση και μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 94’ να διευρύνουν την έκταση του σκορ.

Πήραν όμως μια δίκαιη νίκη και έχουν μπροστά τους την πρόκληση της ρεβάνς…


Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός: 2-1

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Τζήλος (Θεσσαλίας)

Σκόρερ: Παμλίδης (21’), Κάργας (67’)- Μακέντα (2’)

Κίτρινες: Λιάσος (92’)- Χατζηθεοδωρίδης (53’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (76’ Λιάσος), Κάστρο, Ντομίνγκεζ, Ελευθεριάδης, Λέο (82’ Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (89’ Νάουμετς)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (84’ Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (70’ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης ( 70’ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70’ Καρλίτος), Αϊτόρ (80’ Καμπετσής)