Σωκράτης - Μπα: Ας περιμένουμε να τους δούμε και στην Λεωφόρο

Λογικό και επόμενο ήταν τα περισσότερα βλέμματα να πέσουν πάνω στους Σωκράτη - Μπα και στον Κένι Λαλά στο ματς με τον Άρη λόγω Αϊντχόφεν. Ας περιμένουμε όμως και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα ενόψει PSV.

Σωκράτης - Μπα: Ας περιμένουμε να τους δούμε και στην Λεωφόρο

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία τους. Ούτε του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ούτε του Κένι Λαλά. Και οι δύο έχουν «γράψει» τα χιλιόμετρά τους, έχουν ζήσει σπουδαίες παραστάσεις, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τα έχουν πάει περίφημα.

Αυτό που «καίει», ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι ο βαθμός ετοιμότητάς τους, γιατί σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αϊντχόφεν. Και η Αϊντχόφεν δεν έχει ούτε Δημήτρη Μάνο στην επίθεση, ούτε Μπερτόγλιο, ούτε τον ομολογουμένως εξαιρετικό Μπρούνο Γκάμα που αν ήταν μικρότερος σε ηλικία, είμαστε σίγουροι ότι οι Πειραιώτες θα τον είχαν βάλει στο «σημάδι».

Ο Σωκράτης αντικαταστάθηκε στο 68’ για λόγους διαχείρισης. Έως εκείνο το σημείο αγωνίστηκε στο πλευρό του Ουσεϊνού Μπα και δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Το γεγονός ότι υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Άρη έφερναν με ευκολία την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, δεν είναι ευθύνη μόνο των στόπερ. Είναι ευθύνη και των ακραίων μπακ, αλλά και των χαφ. Καθαρή φάση δεν «έφαγε» πάντως ο Ολυμπιακός από τους Θεσσαλονικείς και εν τέλει έγινε το αμίμητο, με τον Άρη να φεύγει με ένα εκτός έδρας γκολ, δίχως να έχει τελική στην εστία!

Η ουσία είναι λοιπόν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Σωκράτης. Βρίσκεται σε στάδιο επανένταξης σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Εκτιμούμε, ότι αυτή είναι η πιο σωστή προσέγγιση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να «δέσει» αμέσως με τον Μπα.

Ας δούμε λοιπόν το συγκεκριμένο αμυντικό δίδυμο και την Κυριακή (14/2) στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και τότε θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όχι αν «ταιριάζουν» ο Σωκράτης με τον Μπα, αλλά αν ενόψει PSV έχουν βρει μία «χημεία» μέσω της οποίας θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν κόντρα στους δαιμόνιους Ολλανδούς.

Μπορεί σε ένα μήνα οι δυο τους να συνεννοούνται με κλειστά μάτια. Το θέμα είναι αν θα είναι σε θέση να συνεργαστούν άψογα την επόμενη Πέμπτη (18/2). Μην ξεχνάμε ότι το δίδυμο Σεμέδο - Μπα πήρε περίπου ένα μήνα για να «παντρευτεί».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Λαλά; Για πρώτο παιχνίδι στάθηκε πολύ καλά. Μπορεί να έκανε ένα λάθος σε μία έξοδο του Τζολάκη που έδωσε το δικαίωμα στον Μπερτόγλιο να σκοράρει, αλλά είχε κάποιες ενέργειες που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Όπως για παράδειγμα μία υποδειγματική πάσα στον Ραντζέλοβιτς ή το σπριντ αλά... Γιουσέιν Μπολτ όταν ο Μάνος έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Τζολάκη. Μπορούμε να πούμε κι άλλες στιγμές που ήταν άκρως αισιόδοξες για τη συνέχεια.

Η γαλλική «παροικία» του Ρέντη κάνει λόγο για έναν παίκτη που έχει τσαγανό και αγωνιστικό «θράσος». Κόντρα στον Άρη ήταν λίγο επιφυλακτικός στις κινήσεις του κι αυτό οφείλεται στο ότι δεν ξέρει ακόμα το παιχνίδι των συμπαικτών του. Το βασικό είναι ότι έδειξε με το «καλημέρα» πώς έχει ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο και τον περιμένουμε να παίξει πιο απελευθερωμένα στη συνέχεια.