Ολυμπιακός - Άρης 2-1: Το πρώτο βήμα με «ιπτάμενο» Χασάν (highlights)

Ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε τα δύο τέρματα του Ολυμπιακού, που έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον πολύ επικίνδυνο Άρη στο Καραϊσκάκη. (2-1).  Το γκολ των «κίτρινων» ο Μπα με αυτογκόλ.

Ολυμπιακός - Άρης 2-1: Το πρώτο βήμα με «ιπτάμενο» Χασάν (highlights)

Ο Ολυμπιακός έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα καλό τελευταίο 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 2-1 του πολύ επικίνδυνου Άρη στο Καραϊσκάκη, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Αχμέντ Χασάν που σκόραρε δύο φορές. Οι «κίτρινοι» που κατέβηκαν στο Φάληρο και έβαλαν ζόρια στον Ολυμπιακό, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους στη ρεβάνς του Χαριλάου για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς με νίκη 1-0 περνούν εκείνοι στα ημιτελικά.

ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΠΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΛΑΛΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς τα άλλαξε όλα τελικά. Ή σχεδόν όλα σε σχέση με τον ΟΦΗ. Τα 10/11 της ενδεκάδας που είχε παρατάξει απέναντι στους Κρητικούς, είτε κάθισαν στον πάγκο, είτε έμειναν εκτός αποστολής. Μόνο τον Ουσεϊνού Μπα κράτησε στην ενδεκάδα και ο λόγος είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο για να τον «δέσει» με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ενόψει Αϊντχόφεν. Κατά τ’ άλλα, ο Τζολάκης ξεκίνησε αντί του Κρίστινσον που είχε πάρει τα ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικού. Στο δεξί άκρο της άμυνας έκανε ντεμπούτο ο Λαλά, αριστερά πέρασε ο Χολέμπας, ενώ στόπερ ήταν ο Παπασταθόπουλος με τον Μπα. Στα χαφ οι Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα, με τους Βρουσάι και Ραντζέλοβιτς στα άκρα της επίθεσης και δίδυμο στην επίθεση τους Κάιπερς και Χασάν. Με 4-4-2π αρατάχθηκαν οι Πειραιώτες. Ο δε Άκης Μάντζιος με σχηματισμό 4-2-3-1 έβαλε όσο το δυνατόν τα πιο «βαριά χαρτιά» του.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ «ΤΡΕΛΟ» ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα... Γκολ, ρυθμό, ξέφρενο ρυθμό για την ακρίβεια και ποδόσφαιρο σε υψηλή ένταση. Γρήγορα-γρήγορα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Χασάν στο 50ό δευτερόλεπτο, χάρη σε μία ωραία έμπνευση του Βρουσάι και ασίστ του Κάιπερς. Ο Άρης απάντησε αμέσως με την προσπάθεια του Μάνου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα να βρίσκει στο στήθος του Μπα και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1 στο 4’. Η... τρέλα στο ματς δεν είχε τελειωμό, καθώς στο 14’ ο Χολέμπας σέντραρε και ο Χασάν με προβολή έγραψε το 2-1. Αρνητικός πρωταγωνιστής και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού ήταν ο Σάκιτς, ο οποίος έτυχε - αν και αριστερός μπακ - να βρεθεί σε θέση προσωπικού αντιπάλου του Χασάν, αλλά η μάχη ήταν άνιση. Ο Μάντζιος λίγο αργότερα αποφάσισε να τον αλλάξει πλευρά με τον Σούντγκρεν, καθώς έβλεπε ότι ο Σάκιτς είχε αρχίσει να καταρρέει. Έως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ναι μεν κυριαρχούσε, αλλά ο Άρης δεν έλεγε να το βάλει κάτω. Πίεζε ψηλά, επιχειρούσε κυρίως με τον Μπρούνο Γκάμα να απειλήσει, όμως, οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Ο δε Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αν ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές πάσες οι εξτρέμ του και ο Τιάγκο Σίλβα. Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται και για πέναλτι σε χέρι του Σάσα έπειτα από γύρισμα του Χολέμπας στο 39’. Κι όπως αποδείχθηκε από το ριπλέι είχαν δίκιο, αφού το χέρι του χαφ του Άρη ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς το ύψος του πέναλτι, εκεί όπου καραδοκούσε ο Χασάν.

ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ... ΠΙΕΣΕ

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει για την ισοφάριση. Ειδικά στο πρώτο 10λεπτο ήταν αρκετά πιεστικός, ο Μάντζιος ανέβασε πολύ ψηλά τις γραμμές της ομάδας του και ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στη συνέχεια, με την είσοδο των Καμαρά και Φορτούνη βελτιώθηκε κάπως η κυκλοφορία και άρχισε ουσιαστικά στο τελευταίο 20λεπτο να πατάει πιο πολύ την περιοχή του Κουέστα. Μάλιστα 71’ ο Κάιπερς θα μπορούσε να πετύχει το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με κοντινή κεφαλιά, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Ελ Αραμπί στο 91' που έδιωξε ο Σούντγκρεν. Ο Μάντζιος έριξε στη μάχη τους Κάτσε, Μπρούνο και Μήτρογλου για να προκαλέσει προβλήματα, οι φιλοξενούμενοι δεν το φοβήθηκαν το ματς, αλλά επί της ουσίας δεν έκαναν και κάποια σοβαρή ευκαιρία για να απειληθεί ο Τζολάκης. Το τελικό 2-1 ναι μεν δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Άρης από την πλευρά του έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την πρόκριση στα ημιτελικά.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός - Άρης 2-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: 1’, 14’ Χασάν - 4’ Μπα (αυτ.)

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 37’ Κάιπερς, 68’ Μπα, 82’ Μπεναλουάν, 93' Τζέγκο.

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68’ Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61’ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (80’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (80’ Ελ Αραμπί), Χασάν (61’ Φορτούνης).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης (60’ Μπεναλουάν), Σάκιτς (60’ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα (79’ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόγλιο (60’ Κάτσε), Μάνος (69’ Μήτρογλου).