Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0: Βγήκε δίχως να ιδρώσει η υποχρέωση (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε και τυπικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας και στον επαναληπτικό του Παναιτωλικού με 3-0. Ξεμπέρδεψε από το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά με τα γκολ των Μασούρα - Κάιπερς και στο δεύτερο μέρος με τον Ανδρούτσο διαμορφώθηκε το .τελικό σκορ. 

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0: Βγήκε δίχως να ιδρώσει η υποχρέωση (highlights)

Τυπική διαδικασία ήταν ο επαναληπτικός του αγώνα στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός έχοντας το 3-0 από το πρώτο ματς, φιλοξένησε τον Παναιτωλικό με σκοπό να περάσει στον επόμενο γύρο με δύο νίκες και με τις «ρεζέρβες» να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στον Μαρτίνς ενόψει της συνέχειας. Μια χαρά κύλησαν όλα για τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Τετάρτης (3/2) στο Καραϊσκάκη, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 3-0 χάρη στα γκολ των Μασούρα (9'), Κάιπερς (30') και Ανδρούτσου (81') και να επικρατούν δίχως να ιδρώσουν ιδιαίτερα των Αγρινιωτών.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0: Όλα τα γκολ (vid)

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές. Ουσιαστικά κατέβασε την ενδεκάδα που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση, με τον Κρίστινσον στα δοκάρια, τους Ντρέγκερ, Αβραάμ, Μπα και Χολέμπας στην άμυνα, τους Εμβιλά και Τιάγκο Σίλβα στα χαφ, τους Ραντζέλοβιτς και Μασούρα στα άκρα, ενώ είχε επιθετικό δίδυμο τους Κάιπερς και Χασάν. Ο δε Τραϊανός Δέλλας από την πλευρά του έβαλε ένα «κράμα» βασικών και αναπληρωματικών, βλέποντας το ματς περισσότερο ως παιχνίδι προετοιμασίας για τις μάχες του πρωταθλήματος.

LIVE: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός (17:15)

ΚΑΜΙΑ «ΑΓΓΑΡΕΙΑ», ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Και τι έγινε που ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ματς του Αγρινίου με 3-0, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς; Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είδε κανένα σημάδι «αγγαρείας» από τους ποδοσφαιριστές του. Ίσα-ίσα που είδε μία ομάδα, η οποία από το ξεκίνημα μπήκε με σκοπό να σημειώσει αρκετά γκολ στο Φάληρο. Ο Ραντζέλοβιτς έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 7’, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας είπε «ευχαριστώ» στην πάσα που του έβγαλε ο Χασάν και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, χάνοντας άλλη μία ευκαιρία με τον Εμβιλά στο 17’ και αφού πέρασε ένα διάστημα με τους Πειραιώτες να πιέζουν, τελικά κατάφεραν στο 30’ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους έπειτα από κόρνερ του Τιάγκο και κεφαλιά του Κάιπερς. Ο δε Παναιτωλικός δεν έδειξε τίποτα στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας κατά κύριο λόγο ρόλο παρατηρητή.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Στο δεύτερο μέρος λίγο οι πολλές αλλαγές, λίγο οι πολλές διακοπές, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι ο κυρίαρχος του αγώνα και να καταφέρνει τελικά να φτάνει στο τρίτο γκολ με τον πολύ καλό για ακόμη ένα ματς Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος αυτή τη φορά αγωνίστηκε στα χαφ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 46'. Ένα γκολ που ήταν «προϊόν» της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έκανε ο Κάιπερς για να μην βγει η μπάλα άουτ από τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε με τον Αζάντι στο 81' να δημιουργήσει μία υποψία κινδύνου, αλλά ο Κρίστινσον στη μοναδική φορά που χρειάστηκε, έκλεισε τον παίκτη των φιλοξενούμενων και τον υποχρέωσε να μην κάνει καν σουτ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0

«Γ. Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: 9’ Μασούρας, 30’ Κάιπερς, 81' Ανδρούτσος.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Γρεβενών)

Κίτρινες: 21’ Τιάγκο Σίλβα, 45’ Χολέμπας, 51’ Mάζουρεκ, 93' Αρσούρα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Αβραάμ Παπαδόπουλος (71’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μπα (61’ Σεμέδο), Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Ανδρούτσος), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας (82' Τσέλιος), Κάιπερς, Χασάν (61’ Βαλμπουενά).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Μεντίνα, Βάντερσον, Αρσούρα, Μάζουρεκ (76' Αριγίμπι), Ντάλσιο, Ντουάρτε (63’ Τσιγγάρας), Βέργος (63’ Αζάντι), Μαλής (88' Σκιαδάς), Κωνσταντόπουλος, Γιάκολις (76' Σκόνδρας).