Κέρδισε περισσότερα από ένα Κύπελλο

Θα ήταν κρίμα για τον Ολυμπιακό αν δεν κατακτούσε το Κύπελλο, καθώς και με τις «ρεζέρβες» απέδειξε ότι θα μπορούσε να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ την ΑΕΚ. Η «επόμενη μέρα» όμως δείχνει ότι οι Πειραιώτες κέρδισαν περισσότερα από ένα τρόπαιο.  

Κέρδισε περισσότερα από ένα Κύπελλο

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ… Είναι οι τρεις ομάδες που υποτίθεται θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή τη νέα σεζόν. Με τον Ολυμπιακό φυσικά να είναι το φαβορί, μολονότι έχασε Ομάρ, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε και υπάρχει κίνδυνος να χάσει Σεμέδο, Σα και Καμαρά. Στο λιμάνι έχουν φροντίσει να καλύψουν τα πρώτα κενά που έχουν προκύψει (Ραφίνια, Χολέμπας, Πέπε, Εμβιλά) και έχουν έτοιμες λύσεις αν προκύψουν πωλήσεις των Σα και Σεμέδο.

Η χθεσινή βραδιά στον Βόλο είχε πολλαπλά οφέλη για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ξέχωρα φυσικά από το προφανές, ότι ο Ολυμπιακός έβαλε στην τροπαιοθήκη του ακόμα ένα Κύπελλο, το 28ο της ιστορίας του, δημιούργησε και ένα σωρό προβλήματα στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1: Τα highlights του αγώνα

Μια ματιά αν έριχνε κάποιος στα όσα γράφονταν χθες για την «επόμενη μέρα» στην «Ένωση», τότε αντιλαμβανόταν ότι είναι υπό πίεση η διοίκηση και ο Μάσιμο Καρέρα.

Υπήρχαν αναφορές ακόμα και για το ότι ζητούν πολλά χρήματα οι Λιβάγια και Ολιβέιρα. Γενικώς, η εσωστρέφεια έχει εμφανιστεί στα πέριξ των Σπάτων.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ λόγω της εικόνας της στο Πανθεσσαλικό έχει μπει πλέον σε ένα καθεστώς αμφισβήτησης από τον κόσμο της και σίγουρα την επόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσεις τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, η πίεση θα είναι αφόρητη από τον κόσμο. Μάλιστα, αυτό που έχει δείξει στο παρελθόν είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την πίεση.

Συν τοις άλλοις μην ξεχνάτε το γεγονός ότι ακολουθεί σε δέκα μέρες και ο αγώνας με την Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία, που μόνο εύκολος δεν θα είναι. Η Σεντ Γκάλεν πάλευε μέχρι τέλους στην Ελβετία για να βγει στο Champions League.

Δεν θα πούμε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε οριστικά «νοκ άουτ» από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έναν βασικό ανταγωνιστή του, αλλά σίγουρα του προκάλεσε με το «καλημέρα» ένα σωρό προβλήματα στο ψυχολογικό κομμάτι, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δική του θέση στην προσπάθεια που θα κάνει τη σεζόν 2020-21 για να ξανακόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Κυρίως όμως της πρόσθεσε ακόμα περισσότερη πίεση στην πίεση που είχε ήδη πριν από τον τελικό.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Με τέτοια χρονιά που έκανε, θα ήταν κρίμα αν δεν κατακτούσε το νταμπλ. Το είχαμε αναφέρει και πριν από τη σέντρα. Αν ο τελικός γινόταν στις 26 Ιουλίου, δεν θα είχε καμία τύχη η ΑΕΚ. Απ' ό,τι αποδείχθηκε, η ΑΕΚ γλίτωσε από μία μεγαλύτερων διαστάσεων ήττα, ακόμα και από την πειραματική ομάδα (στην άμυνά της) που παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς.