ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αν ο τελικός γινόταν στις 26 Ιουλίου...

Ρεαλιστικά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες “πληγές” από την ΑΕΚ λόγω απόφασης για συμμετοχή των περσινών ρόστερ στον τελικό Κυπέλλου. Έχει όμως την υποχρέωση να δείξει τα “δόντια” του και με τις “ρεζέρβες” του.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αν ο τελικός γινόταν στις 26 Ιουλίου...

Ας γυρίσουμε ενάμισι μήνα πίσω... Κι ας υποθέσουμε ότι ο τελικός θα γινόταν στις 26 Ιουλίου στην Ριζούπολη, στο ΟΑΚΑ, στο Πανθεσσαλικό ή οπουδήποτε αλλού. Έχοντας προηγηθεί το 3-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στην φιέστα του Καραϊσκάκη και έχοντας “απλωθεί” ένα σύννεφο αμφισβήτησης πάνω από το κιτρινόμαυρο “στρατόπεδο”, ο Ολυμπιακός πήγαινε στον τελικό με το πόδι στο “γκάζι” και ως το μεγάλο φαβορί για μία μεγαλειώδη νίκη.

Για ποιο λόγο δεν έγινε ο τελικός στις 26 Ιουλίου; Το έχουμε γράψει επανειλημμένως, ότι το μεγαλύτερο λάθος ήταν της ΕΠΟ που υποβάθμισε το δικό της “προϊόν” και όρισε τον τελικό στην Ριζούπολη.

Από εκεί και πέρα, και ο Ολυμπιακός ίσως θα έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα βλέποντας ότι η ΕΠΟ δεν κάνει πίσω, έτσι ώστε να γινόταν ο τελικός στο ΟΑΚΑ, κάτι που έβρισκε σύμφωνη και την ΕΛ. ΑΣ. (σ.σ. η Αστυνομία είχε απορρίψει όλα τα γήπεδα στο Λεκανοπέδιο πλην του ΟΑΚΑ και του Καραϊσκάκη).

Φτάσαμε λοιπόν μετά από μία ακόμη αναβολή (λόγω του κρούσματος κορονοϊού στον Λοβέρα), να εμφανίζεται στη Μαγνησία ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ δίχως πέντε βασικές μονάδες του! Πέντε παίκτες που θα τους είχε στις 26 Ιουλίου...

Ο Ομάρ είναι στην Γαλατά, ο Τσιμίκας στην Λίβερπουλ, ο Γκιγιέρμε στο Κατάρ, ο Σα τραυματίας και ο Σεμέδο στον πάγκο. Τη θέση του Ομάρ θα πάρει ο Μπρούνο, του Τσιμίκα ο Τοροσίδης, του Γκιγιέρμε μάλλον ο Ραντζέλοβιτς (σ.σ. στην τελευταία προπόνηση έδειξε ο Μαρτίνς ότι το 4-3-3 θα κάνει 4-2-3-1 με τον Φορτούνη στον πάγκο και τον Σέρβο στα άκρα μαζί με Μασούρα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στην τετράδα της επίθεσης), του Σα ο Τζολάκης και του Σεμέδο ο Σισέ.

Εν ολίγοις, δεν θα δούμε στο Πανθεσσαλικό τον Ολυμπιακό που θα ήθελε να δει σε επίπεδο προσώπων ο Μαρτίνς. Δεν έχει καμία σχέση ο Ολυμπιακός που θα παρουσιαζόταν στις 26 Ιουλίου με τον Ολυμπιακό που θα παρουσιαστεί στον Βόλο.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να αποτελέσει δικαιολογία και το έχουν καταλάβει ήδη όλοι όσοι θα κληθούν να φορέσουν τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Ναι, πιο... πληγωμένος σε επίπεδο απουσιών είναι ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με την “Ένωση”, αλλά ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο...

Καλό ματς να δούμε σε έναν θεσμό που εξελίχθηκε σε παρωδία και με την ελπίδα να μην συζητάμε για τον τελικό και την Κυριακή (13/9), την επόμενη μέρα του αγώνα για τυχόν... ομορφιές στο Πανθεσσαλικό. Αρκετά δεν ασχοληθήκαμε δύο μήνες;