ΑΕΚ: Θέλει να ξορκίσει Ολυμπιακό και... χαμένους τελικούς

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει στον τελικό του Κυπέλλου να βάλει φρένο στους χαμένους τελικούς και στο κακό σερί με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ: Θέλει να ξορκίσει Ολυμπιακό και... χαμένους τελικούς

Δυο χρόνια έχει να κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό (από τις 7 Φλεβάρη 2018, 2-1 στο Κύπελλο) και θέλει να βάλει το Σάββατο (11/9) στον τελικό του Κυπέλλου τέλος στο κακό σερί της.

ΑΕΚ: Τα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα για τον τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ, που είναι για 5η σερί χρονιά φιναλίστ στη διοργάνωση, θα επιδιώξει να επιστρέψει στις κατακτήσεις στον θεσμό, φτάνοντας τα 16 τρόπαια κι επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2016 (κόντρα στον Ολυμπιακό και τότε με 2-1, στο ΟΑΚΑ).

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται από την ΑΕΚ στην αναμέτρηση είναι ότι στον Βόλο βρίσκεται κι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης, αν και δεν μπορεί να πάει στο Πανθεσσαλικό, λόγω τιμωρίας.

Η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ, στο γήπεδο διεξαγωγής του τελικού ολοκληρώθηκε χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα, ενώ για να ταξιδέψει η «κιτρινόμαυρη» αποστολή χρειάστηκε να υποβληθούν όλα τα μέλη της σε εξετάσεις ανίχνευσης κορονοϊού και τα αποτελέσματα τους να βγουν, άπαντα, αρνητικά.

Ο Μάσιμο Καρέρα προσανατολίζεται στο 4-3-3. Σ’ αυτή την περίπτωση πιθανότεροι να ξεκινήσουν είναι οι Τσιντώντας, στο τέρμα, Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας, στόπερ, ο Λόπες αριστερό μπακ κι ο Μπακάκης δεξιά. Στο κέντρο Σιμόες, Κρίστισιτς και Μάνταλος, ενώ Λιβάγια αριστερά, Βέρντε δεξιά και Ολιβέιρα στην κορυφή θα ναι η επιθετική τριπλέτα. Θέση διεκδικεί ο Αλμπάνης αντί του Βέρντε.