Παίζουν στον τελικό Αβραάμ, Τοροσίδης, Χασάν, τι έγινε με τα συμβόλαια και την ΕΠΟ

Λύθηκε το θέμα με τα συμβόλαια των Τοροσίδη, Αβραάμ και Χασάν και θα είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τι πραγματικά έγινε από τον Ιούλιο και φτάσαμε έως εδώ.

Παίζουν στον τελικό Αβραάμ, Τοροσίδης, Χασάν, τι έγινε με τα συμβόλαια και την ΕΠΟ

Κανονικά θα αγωνιστούν στον τελικό με την ΑΕΚ, Αχμέντ Χασάν, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης. Η FIFA έδωσε σήμερα το τελικό «Οκ» και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους».

Μέχρι σήμερα, πάντως η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ομοσπονδίας δεν είχε προχωρήσει στην επικύρωση των συμβολαίων και οι τρεις ποδοσφαιριστές λίγο έλειψε να μην είναι στη διάθεση του προπονητή τους για το παιχνίδι της Κυριακής.

Τι έχει συμβεί με αυτή την ιστορία και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Θυμίζουμε αρχικά πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου. Μέσα στον Ιούλιο, λοιπόν, η ΕΠΟ είχε ορίσει ως λήξη της σεζόν 2019-2020 την 31η Ιουλίου. Τότε ο Ολυμπιακός είχε διαμαρτυρηθεί, διότι αν ίσχυε αυτό δεν θα μπορούσε να έχει βασικά του στελέχη όπως ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο παιχνίδι με τη Γουλβς.

Η ΕΠΟ για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τη Γουλβς όρισε ως φινάλε της σεζόν 2019-2020 την 31η Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι τότε κινδύνεψαν να μην είναι διαθέσιμοι για τη Γουλβς οι Αβραάμ, Τοροσίδης, Ομάρ, Χασάν και Γκασπάρ. Μετά την άλλη της ομοσπονδίας και με δεδομένο πως ο τελικός του Κυπέλλου θα γινόταν στις 26 Ιουλίου ο Ολυμπιακός προχώρησε σε επέκταση συμβολαίων έως τις 21 Αυγούστου. Τότε διεξήχθη ο τελικός του Europa League, δηλαδή το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2019-2020.

Στη συνέχεια προέκυψε το θέμα με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος αναβλήθηκε και ορίστηκε στις 30 Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός στις 17 Αυγούστου ζήτησε από την ΕΠΟ τα συμβόλαια των Αβραάμ, Τοροσίδη, Χασάν να επεκταθούν έως τις 31 Αυγούστου και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημερινό θέμα αφού δεν είχαν επικυρωθεί τα συμβόλαια τους κάτι που τελικά έγινε πριν από λίγο.