Επιστολή Ολυμπιακού σε FIFA/UEFA: «Προστατέψτε τη διοργάνωση του Κυπέλλου»!

Με επιστολή του ο Ολυμπιακός στη FIFA και την UEFA ζητάει την παρέμβασή τους για το μείζον θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επιστολή Ολυμπιακού σε FIFA/UEFA: «Προστατέψτε τη διοργάνωση του Κυπέλλου»!

Επιστολή σε FIFA και UEFA απέστειλε ο Ολυμπιακός και ζητάει την παρέμβασή τους για τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου.

Όπως αναφέρουν οι πρωταθλητές χαρακτηριστικά, κρίνει ως εντελώς παράλογο, λανθασμένο και παράνομο τον ορισμό του τελικού για τη συγκεκριμένη ημερομηνία και συμπληρώνει ότι η ΕΠΟ πήρε μία απόφαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητά του και των αγώνων του. Τονίζει δε ότι η απόφαση αυτή δεν συνάδει με το εθνικό και διεθνές νομικό πλαίσιο.

Στην επιστολή τους οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν ότι η ΕΠΟ αντί να ορίσει τον τελικό να γίνει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, τον ορίζει ουσιαστικά για την πρεμιέρα της επόμενης χρονιάς λες και επρόκειτο για παιχνίδι καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Σημειώνει επίσης ότι τα ρόστερ των δύο ομάδων θα είναι διαφορετικά από αυτά που έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν παίκτες που θα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό των συλλόγων για την επόμενη ουσιαστικά σεζόν, δηλαδή αυτής του 2020/21, κάτι που παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν στην επιστολή τους επιπλέον, ότι η ΠΟ θα είναι η μοναδική Ομοσπονδία-μέλος της UEFA, η οποία θα δηλώσει στις 3/8/2020 τις ομάδες που θα την εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εγχώριες διοργανώσεις της.

Καταλήγοντας τονίζει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί σε άτομα που λειτουργούν με βάση το προσωπικό τους ώφελος και όχι για το καλό του αθλήματος και για αυτό ζητάει από την FIFA να παρέμβει έστω και την τελευταία στιγμή για να προστατέψει την αξιοπιστία της διοργάνωσης του Κυπέλλου και του ίδιου του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.