Σήκωσε τα χέρια και η ΟΥΕΦΑ!

Η ΕΠΟ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αδυναμία της να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου, προκαλώντας έκπληξη και στις τάξεις της ΟΥΕΦΑ!

 

Σήκωσε τα χέρια και η ΟΥΕΦΑ!

Αυτοί που έχουν παρακολουθήσει από το ξεκίνημά του το… γαϊτανάκι με τον τελικό του φετινού Κυπέλλου, αλλά και κατ’ επέκταση όσοι απλά ασχολούνται με τον αθλητισμό ~και δη το ποδόσφαιρο~ στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν εξεπλάγησαν στο ελάχιστο με τη χθεσινή (έστω και ανεπίσημη) απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τις 30 του προσεχούς Αυγούστου.

Πρόκειται πολύ απλά για άλλη μία αστεία απόφαση σχετικά με τον δεύτερο τη τάξει θεσμό, που προστίθεται σε μια σειρά κωμικοτραγικών χειρισμών από την Ομοσπονδία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το τι ακριβώς επιθυμεί να πετύχει η ΕΠΟ με αυτή τη συμπεριφορά το γνωρίζει η ίδια. Όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αδυναμία της να διοργανώσει άρτια και να στηρίξει σοβαρά έναν θεσμό με τη σημασία και τη βαρύτητα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναβολές επί αναβολών, αντιρρήσεις επί αντιρρήσεων και ένα αστείρευτο… σακούλι με φτηνές δικαιολογίες από την πλευρά της διοργανώτριας, η οποία φαίνεται σαν να περιμένει τη θέση του πρωταθλητή Ελλάδας για να βγει και να πει το αντίθετο. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, το ίδιο θα γράφαμε αν ο πρωταθλητής δεν ήταν ο Ολυμπιακός αλλά οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Διότι πολύ απλά αυτή είναι η αλήθεια.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συνολική εικόνα της Ομοσπονδίας στο θέμα του Κυπέλλου είναι ότι προσπαθεί να πραγματοποιήσει επίδειξη δύναμης. Αυτό που πετυχαίνει αναμφίβολα, πάντως, είναι να κάνει επίδειξη ανικανότητας, κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Ποιος ξεχνά, άλλωστε, τον… μυθικό τελικό στον Βόλο, ο οποίος μάλιστα είχε χαρακτηριστεί από κάποιον νυν πρόεδρο ΠΑΕ ως «ο καλύτερος τελικός»;

Το ότι η ΕΠΟ είναι ανίκανη να διοργανώσει με σοβαρότητα και πλάνο τον τελικό, βεβαίως, ήταν γνωστό. Αίσθηση, όμως, προκάλεσε χθες και η αντίδραση της ΟΥΕΦΑ, η οποία μέσω της δήλωσης του Χέρμπερτ Χούμπελ ουσιαστικά σήκωσε τα… χέρια ψηλά.

Κάθε λόγο να απορούν έχουν στη Νιόν με την απαράδεκτη και ανεξήγητη συμπεριφορά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Διότι με τον ορισμό του τελικού στις 30 Αυγούστου η ΕΠΟ είναι έτοιμη να κάνει (αρνητικό) ρεκόρ, δεδομένου ότι η οδηγία της ΟΥΕΦΑ ~την οποία έχουν ακολουθήσει όλες οι άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες πλην της ελληνικής~ κάνει λόγο για ολοκλήρωση όλων των θεσμών της σεζόν 2019-2020 μέχρι τις 3 του μήνα!

Το έχουμε… εμπεδώσει ότι η ΕΠΟ είναι διατεθειμένη να σκαρφιστεί κάθε είδους δικαιολογία προκειμένου να διαφωνήσει με τον Ολυμπιακό σχετικά με την υπόθεση του τελικού. Όμως αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για τον Βαγγέλη Γραμμένο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να γράψουν ολόκληρη ΟΥΕΦΑ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Ποιο είναι αυτό, θα αναρωτηθείτε εύλογα. Πιθανότατα να εξισώσουν τη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση της χώρας με τον αντίστοιχο του μπάσκετ. Να κάνουν, δηλαδή, το Κύπελλο… Κυπελλάκι, να το μετατρέψουν σε έναν παντελώς αδιάφορο θεσμό, βαδίζοντας στα χνάρια του Γιώργου Βασιλακόπουλου…