Αν γίνει 30/8 ο τελικός, προκαλείται πρόβλημα και με τους διεθνείς!

Αν η ΕΠΟ αποφασίσει να γίνει ο τελικός Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου, τότε θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι διεθνείς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ λόγω αγώνων με τις Εθνικές στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αν γίνει 30/8 ο τελικός, προκαλείται πρόβλημα και με τους διεθνείς!

Ο Ολυμπιακός με επιστολές του ζητάει από την ΑΕΚ να πάρει μία ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το αν θέλει να γίνει ο τελικός την Κυριακή (26/7) στο ΟΑΚΑ, ώστε να μην μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό η ΕΠΟ από το να πάρει πίσω την απόφασή της για αναβολή του αγώνα και μετάθεσή του στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, με πιθανότερη ημερομηνία την 30ή Αυγούστου!

Αν δούμε λίγο πιο προσεκτικά την υπόθεση, τότε θα διαπιστώσουμε ότι πρόβλημα δεν είναι μόνο σε συλλογικό επίπεδο και δη του Ολυμπιακού (θα γίνει «άνω-κάτω» η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν), αλλά θα προκύψει πρόβλημα ακόμα και με τους διεθνείς των δύο ομάδων. Το θέμα δεν είναι μόνο η Εθνική μας ομάδα που το πιθανότερο είναι να συγκεντρωθεί στις 31 Αυγούστου για τους αγώνες με την Σλοβενία (3 Σεπτεμβρίου) και με το Κόσοβο (6 Σεπτεμβρίου) για το Nations League.

Το θέμα είναι ότι οι δύο ομάδες έχουν και ξένους διεθνείς, όπερ σημαίνει ότι κάποιες ομοσπονδίες θα πάθουν... σοκ όταν θα φωνάξουν π.χ. τους παίκτες στις 25-26 Αυγούστου για προπονήσεις και η απάντηση που θα πάρουν από τους συλλόγους, θα είναι ότι θα τους στείλουν για προετοιμασία την 31η Αυγούστου.

Φυσικά οι Ομοσπονδίες δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ να μην παίξουν στον τελικό οι διεθνείς για να πάνε στις προπονήσεις των Εθνικών ομάδων, ωστόσο, θα προκληθεί ένας μεγάλος «θόρυβος» για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σ.σ. ήδη διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έχουν εκτενή ρεπορτάζ για την αναβολή του Κυπέλλου), καθώς στις 30 Αυγούστου θα είναι το μοναδικό επίσημο ματς συλλόγων σε όλο τον πλανήτη. Βλέπετε, η UEFA και η FIFA είχαν αφήσει επίτηδες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ελεύθερες, ώστε να προετοιμαστούν οι Εθνικές ομάδες!