Γ' Εθνική: Ανεβαίνουν και οι οκτώ πρωταθλητές - Ποιες ομάδες υποβιβάζονται από κάθε όμιλο

Ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ύστερα από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

Γ' Εθνική: Ανεβαίνουν και οι οκτώ πρωταθλητές - Ποιες ομάδες υποβιβάζονται από κάθε όμιλο

Οριστικές αποφάσεις σχετικά με τι θα ισχύσει για άνοδο και υποβιβασμούς ατο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είχαμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση (29/5) της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ η οποία προχώρησε σε τροποποίηση του κανονισμού πρωταθλήματος και επικύρωσε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία και των οχτώ ομάδων που κατέκτησαν τον τίτλο στους αντίστοιχους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Έτσι λοιπόν την άνοδο για την ανώτερη κατηγορία παίρνουν οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕ Ποντίων, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή. Σε ότι έχει να κάνει με τυς υποβιβασμούς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα, μόνο οι ομάδες που είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού. Αναλυτικά οι ομάδες που υποβιβάζονται από κάθε όμιλο:

1ος όμιλος: Κεραυνός Πέρνης, Κιλκισιακός, Ηρακλής Ζυγού και Δόξα Θεολόγου.

2ος όμιλος: ΠΑΣ Φλώρινα και Αστραπή Μεσοποταμίας (Σειρήνα και Άρης Παλαιοχωρίου έχουν υποβιβαστεί έτσι και αλλιώς καθώς είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα).

3ος όμιλος: Διγενής Νεοχωρίου και ΑΟ Ποταμιάς.

4ος όμιλος: Απόλλων Ευπαλίου και Αστέρας Ιτέας (είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα).

5ος όμιλος: Ακράτητος, Ηλυσιακός, Άγιοι Ανάργυροι και Ερμής Κορυδαλλού.

6ος όμιλος: Παλληνιακός, Αχαρναϊκός, Κόρινθος ’06 και ΑΕΚ Τρίπολης.

7ος όμιλος: Παναργειακός, Ολυμπιακός Ζαχάρως και Πανηλειακός.

*Στον όμιλο της Κρήτης δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων ΕΠΣ, ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.