Γ' Εθνική: Απομένουν 5 εισιτήρια για τα μπαράζ ανόδου - Η κατάσταση σε όλους τους ομίλους

Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας και Πιερικός έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο σε 1ο, 2ο και 3ο όμιλο αντίστοιχα και θα συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι υπόλοιπες 5 ομάδες που θα τους κάνουν... συντροφιά στα μπαράζ με φόντο τον προβιβασμό στην ανώτερη κατηγορία. 

Γ' Εθνική: Απομένουν 5 εισιτήρια για τα μπαράζ ανόδου - Η κατάσταση σε όλους τους ομίλους

Στην τελική ευθεία έχει μπει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην φετινή Γ’ Εθνική και η «μάχη» όσον αφορά τον τίτλο και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα μπαράζ ανόδου, έχει φουντώσει για τα καλά στους περισσότερους ομίλους. Ήδη μάλιστα, περίπου έναν μήνα πριν την ολοκλήρωση των αγώνων, έχουν γίνει γνωστές οι 3 από τις συνολικά 8 ομάδες που κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον όμιλο που συμμετείχαν και θα δώσουν το «παρών» στα μπαράζ με φόντο τον προβιβασμό στην Football league.

Το fosonline σας παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους ομίλους, με 5 εισιτήρια να παραμένουν ανοιχτά…

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα πράγματα στον 1ο όμιλο εξελίχθηκαν όπως οι περισσότεροι περίμεναν. Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να είναι το «αφεντικό» του ομίλου. Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο το περασμένο Σάββατο με τη νίκη του (0-5) επί της Δόξας Θεολόγου και θα αποτελέσει την μία εκ των οχτώ ομάδων που θα δώσουν το παρών στα μπαράζ ανόδου για την Football League, στην προσπάθεια των «λιονταριών» για επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες. Μάλιστα, να σημειωθεί πως οι Σερραίοι αποτελούν την μία εκ των δύο αήττητων ομάδων μέχρι στιγμής.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πρωταθλητή περίπου έναν μήνα πριν το πέσιμο της «καρό» σημαίας στην κανονική διάρκεια του φετινού «μαραθωνίου» της Γ’ Εθνικής έχουμε και στον 2ο όμιλο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλμωπό Αριδαίας. Οι «κυανόλευκοι» από την αρχή του πρωταθλήματος έδειξαν τις διαθέσεις τους και χάρις στο διπλό (1-2) επί του Θερμαϊκού την περασμένη εβδομάδα κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον όμιλο και σίγουρα θα αποτελέσουν σκληρό… καρύδι στα μπαράζ ανόδου.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ακόμα μία ομάδα που φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά είναι ο Πιερικός. Το συγκρότημα του Σάκη Παπαβασιλείου από την 1η κιόλας αγωνιστική επέβαλε τον ρυθμό της και φρόντισε να δείξει τα… δόντια της. Οι «μελανόλευκοι» που έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα φέτος, αποτελούν την τρίτη ομάδα που πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας έχει «σφραγίσει» και μαθηματικά την παρουσία της στα μπαράζ ανόδου έπειτα από το τρίποντο (2-1) που πήραν το περασμένο Σάββατο στην έδρα τους κόντρα στα Μετέωρα για την 22η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Η διαφορά από τον 2ο Θησέα Αγριάς είναι στους 12 βαθμούς, με τον Πιερικό να μετράει δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Τέσσερις μόλις αγωνιστικές απομένουν στον 4ο όμιλο και αν ρίξει κανείς μία ματιά στον συγκεκριμένο όμιλο θα παρατηρήσει πως η μάχη για τον τίτλο έχει φουντώσει για τα καλά. Οι δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή είναι η ΑΕ Ποντίων και η Αναγέννηση Άρτας. Η πρώτη είναι αυτή που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 52 βαθμούς ενώ η ομάδα από την Άρτα ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 50 βαθμούς. Οι δύο ομάδες θα έλεγε κανείς πως πάνε… τρένο ενώ πολλά θα κριθούν στο μεταξύ τους ντέρμπι την 25η αγωνιστική στην Κοζάνη.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 5ος όμιλος για πολλούς θεωρείται ο πιο συναρπαστικός. Και όχι άδικα θα λέγαμε καθώς το παρών σε αυτό δίνουν αρκετές ιστορικές αθηναϊκές και πειραϊκές ομάδες. Αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, είναι η Καλλιθέα. Οι «κυανόλευκοι» του Λουκά Καραδήμου μετά το πέρας 22 αγωνιστικών βρίσκονται στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 52 βαθμούς και έχουν το ισχνό προβάδισμα έναντι της Θύελλας Καμαρίου που ακολουθεί στην 2η θέση με 50 βαθμούς. Ο σύλλογος της Σαντορίνης μάλιστα πριν λίγες μέρες δικαιώθηκε για την ένσταση που είχε κάνει κατά του κύρους του αγώνα με τον Άγιο Ιερόθεο και μείωσε τη διαφορά από την Καλλιθέα στους 2 βαθμούς βάζοντας… φωτιά στην κορυφή και την διεκδίκηση του τίτλου.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Στον 6ο όμιλο τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η ομάδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από την πρώτη κιόλας στροφή του πρωταθλήματος, δεν είναι άλλη από την Ρόδο. Τα «ελάφια» του Κώστα Βελιτζέλου που αποτελούν την πιο ποιοτική ομάδα στον όμιλο αλλά και γενικότερα μία από τις πιο φορμαρισμένες στη Γ’ Εθνική, κάνουν επίδειξη δύναμης και 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε των υποχρεώσεων στην κανονική διάρκεια, χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου που δίνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου. Θα κατακτήσουν οι Ροδίτες τον έναν βαθμό που χρειάζονται την Κυριακή (8/3) κόντρα στον Αχαρναϊκό; Για να δούμε...

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Όσον αφορά τον 7ο όμιλο, δύο είναι οι ομάδες που θα «μονομαχήσουν» μέχρι το τέλος για την κατάληψη της 1ης θέσης. Ο λόγος για τους Αστέρα Βλαχιώτη και Σπάρτη με τον πρώτο να έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο. Το σύνολο του Γιώργου Κούτση που μπήκε με μεγάλες φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα, φρόντισε κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο να ενισχυθεί σημαντικά σε όλες τις γραμμές και οι κόποι και η διάθεση της διοίκησης των Λακώνων για την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας, έχουν πιάσει τόπο. Ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα με 49 βαθμούς και την Σπάρτη να είναι από κοντά με 45 βαθμούς.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ένας ακόμα όμιλος που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο Κρητικός όμιλος. Αναμφίβολα πάντως πρόκειται για τον πιο... περίεργο όμιλο στη φετινή Γ’ Εθνική. Σε αυτόν συμμετείχαν συνολικά 9 ομάδες σε ένα ουσιαστικά μίνι πρωτάθλημα το οποίο διοργανώθηκε από την ΕΠΟ για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου την ίδια στιγμή που στους υπόλοιπους ομίλους είχαν διεξαχθεί σχεδόν οι μισές αγωνιστικές. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας η ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση ήταν η Επισκοπή. Οι Ρεθυμνιώτες του Γιάσμινκο Βέλιτς που αποτελούν μαζί με τον Πανσερραϊκό τις δύο αήττητες ομάδες στην κατηγορία, συμμετέχουν στα πλέι οφ μαζί με τους Ηρόδοτο, Γιούχτα και Πανακρωτηριακό και 4 «στροφές» πριν το φινάλε, χρειάζονται μόλις μία νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.