Δέκα αγωνιστικές... απόλαυσης

Παραμονές της έναρξης της Γ’ Εθνικής και τα στελέχη της επιτροπής της ΕΠΟ που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή του, καθώς και πολλοί εκ των παραγόντων των συλλόγων, προανήγγειλαν τη διεξαγωγή του καλύτερου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών.

Δέκα αγωνιστικές... απόλαυσης

Έχοντας απογοητευτεί πολλές φορές στο παρελθόν από ανάλογες, αισιόδοξες εκτιμήσεις, κρατούσαμε μικρό καλάθι και περιμέναμε να διαπιστώσουμε στην πράξη το πώς θα εξελιχθεί η -πολύπαθη εδώ και χρόνια- τρίτη κατηγορία.

Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε πως είχαν δίκιο όσοι προέβλεπαν μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν, ελκυστική για τους φιλάθλους που υποστηρίζουν τις 72 ομάδες που πήραν εκκίνηση, αλλά και για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθούν ματς και διοργανώσεις όπου τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και οι ανατροπές είναι διαρκείς.

Η συμπλήρωση δέκα αγωνιστικών αποτελεί επαρκές δείγμα για να διαπιστώσει κάποιος πως ο κόσμος στην περιφέρεια στηρίζει τις ομάδες της πόλης του, δίνει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο και σε πολλές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα των συλλόγων με ιστορία, φανέλα και μεγάλη διαδρομή ακόμα και σε επίπεδο Α’ Εθνικής, οι κερκίδες είναι γεμάτες κόσμο! Από την άλλη πλευρά, αυτά τα στοιχεία από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να διασφαλίσουν επιτυχίες στις ομάδες με ένδοξο παρελθόν, ιδιαίτερα σε μία σεζόν όπου υποβιβάζονται επτά από κάθε όμιλο και ένας ακόμα εμπλέκεται σε μπαράζ παραμονής.

Στο τέταρτο γκρουπ για παράδειγμα, ο Φωστήρας των πολλών μεταγραφών που ξεκίνησε ως φαβορί για άνοδο, ακροβατεί στη ζώνη του υποβιβασμού και με τους ίδιους βαθμούς πορεύεται μαζί του η Προοδευτική.

Η ομάδα του Κορυδαλλού, η οποία μέχρι πριν από μερικούς μήνες αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, κινδυνεύει να βρεθεί στο… τοπικό Πειραιά. Τέτοιος είναι ο ανταγωνισμός στον όμιλο, όπου αντίστοιχα «πέφτουν κορμιά» στη μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Εθνικό. Αμέτρητες σεζόν στην πρώτη κατηγορία για αυτές τις μεγάλες ομάδες, που απλά δεν… αντέχουν άλλο να βασανίζονται στα «αλώνια» της Γ’ Εθνικής, όμως μόνο η μία από τις δύο θα χαμογελάσει στο φινάλε.

Αντίστοιχος χαμός γίνεται στον τρίτο όμιλο, όπου η Κόρινθος και η Ρόδος ξεκίνησαν ως το βασικό δίδυμο των διεκδικητών, αλλά αμφότεροι βλέπουν για την ώρα την… πλάτη του Αστέρα Βάρης, που δίχως να το διατυμπανίζει εξαρχής, επιβεβαιώνει την ποιότητα που τον συνοδεύει. Τρεις ομάδες σε απόσταση ενός πόντου και ακριβώς από πίσω σε θέσεις βολής ο Παναιγιάλειος και ο Πανελευσινιακός, αλλά και η Μύκονος με το ακριβό ρόστερ.

Ανατροπή και στον δεύτερο όμιλο, όπου βάση μπάτζετ και αρχικού σχεδιασμού, ο Πιερικός είναι το λογικό φαβορί για την άνοδο, αλλά για την ώρα ο συντοπίτης Σβορώνος είναι αυτός που κόντρα σε κάθε προγνωστικό οδηγεί την κούρσα, ενώ σε απόσταση μίας νίκης βρίσκονται η Νέα Αρτάκη, ο Εθνικός Κεραμιδίου και η Αναγέννηση Άρτας. Εκτός μάχης κινδυνεύουν να μείνουν από νωρίς Τρίκαλα και Ζάκυνθος.

Ο πρώτος όμιλος είναι και ο μοναδικός όπου το βασικό φαβορί δείχνει από την αρχή πως δύσκολα θα βρεθεί εμπόδιο στο δρόμο του για την επάνοδο στη Β’ Εθνική.

Η Καβάλα προελαύνει με εννιά νίκες και μία ισοπαλία σε δέκα ματς και ο μόνος που ακολουθεί για την ώρα είναι ο Νέστος Χρυσούπολης.

Η έτερη ομάδα του νομού, που πάντως δύσκολα θα μπορέσει να… βυθίσει τους «αργοναύτες». Όσο για τη Δόξα Δράμας και τη Βέροια;

Κινδυνεύουν άμεσα να υποβιβαστούν στα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα… Το ενδιαφέρον λοιπόν «στο κόκκινο», σε ένα απολαυστικό πρωτάθλημα που ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι μέχρι τέλους.