Τρομερές ατάκες Αραβαντινού: «Έλα χοντρέ, θέλω τον προπονητή σου»!

«Εγώ δεν ήρθα στην Προοδευτική για να κάνω όνομα, έχω όνομα. Η Προοδευτική έχει βαρύ όνομα. Και οι δύο φτιάξαμε το όνομά μας στον Κορυδαλλό, αυτή έξω, εγώ μέσα»! (σ.σ. στις φυλακές). 

Τρομερές ατάκες Αραβαντινού: «Έλα χοντρέ, θέλω τον προπονητή σου»!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ωραία πράγματα γίνονται στα μπαράζ της Γ' Εθνικής, μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Αύριο θα έχω μεγάλη συνέντευξη από πετυχημένο πρόσωπο άλλης ομάδας, σήμερα θα ασχοληθώ με την Προοδευτική (έχω σπαρταριστό ρεπορτάζ) γιατί έγιναν φοβερά σκηνικά στο 4-0 επί του Ηρακλή Λάρισας.

Η Προοδευτική ήταν με την πλάτη στον τοίχο, είχε κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στα μπαράζ, δύο αγωνιστικές δεν είχε βάλει γκολ, είχε μία ήττα και μία ισοπαλία στο γήπεδό της χωρίς γκολ, εκμεταλλεύτηκε ο Αραβαντινός το ρεπό, άλλαξε προπονητή, έφερε τον Μάγγο, ο οποίος έκανε εντατικές προπονήσεις κοντά στις 10 μέρες και τη «μάζεψε» την ομάδα. Είχα πάει με φωτογράφο στην προπόνηση και έκανα μεγάλη συνέντευξη μαζί του. Η μόνη πειραϊκή ομάδα στα μπαράζ. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν ενδιαφέρομαι και για τις άλλες ομάδες -θα το δείτε στη συνέχεια.

Ξεκινάει το ματς με τον Ηρακλή Λάρισας, προηγείται η Προοδευτική 1-0 και κάνει δύο αλλαγές ο προπονητής στο 32'! Όχι από τραυματισμό, κανείς από τραυματισμό. Και το εξίσου εντυπωσιακό; Ο ένας από τους δύο παίκτες που μπήκε, ο Μακρυγιάννης, έβαλε 2 γκολ!

Γιατί έγιναν οι δύο αλλαγές στο 32'; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου, η μία ήταν επειδή ο παίκτης που βγήκε είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα και είχε κάνει δύο δυνατά μαρκαρίσματα. Η άλλη αλλαγή έγινε για λόγους τακτικής, έβγαλε το «εξάρι» του και έβαλε ένα «δεκάρι» διότι έβλεπε ότι έλειπε η τελική πάσα.

Στο γήπεδο έμαθα ότι ο Αραβαντινός είπε τρομερές ατάκες σε πηγαδάκι: «Εγώ τον πήρα για Μάγγο και αυτός μας βγήκε Μάγκας»!

Είπε επίσης «εγώ δεν ήρθα στην Προοδευτική για να κάνω όνομα, έχω όνομα. Η Προοδευτική έχει βαρύ όνομα. Και οι δύο φτιάξαμε το όνομά μας στον Κορυδαλλό, αυτή έξω, εγώ μέσα»! (σ.σ. στις φυλακές εννοεί).

Ο Αραβαντινός προσέγγισε κοινωνιολογικά την Προοδευτική, τη θεωρεί μετοχή εκτός ταμπλό, μετοχή εκτός διαπραγμάτευσης, που μπορεί να απογειωθεί! Είχε ξεπέσει χαμηλά η Προοδευτική για πολλά χρόνια, αυτός έκανε το «αγροτικό» του στο Κερατσίνι όπως λέει, ήρθε έτοιμος να την αναστήσει. Και πραγματικά την οργάνωσε σε όλα τα επίπεδα. «Όταν τους είπα στις αρχές του καλοκαιρού ότι θα τους ανεβάσω, το εννοούσα. Είχα πει ότι θα πληρώνω από τις 31 του μηνός ως τις 3 του επόμενου και τελικά πληρώνω μόνο στις 31»!

Και σταμάτησε τις παρεμβάσεις των οπαδών, έριξε βάρος σε αυτό, να μην ανακατεύονται οι οπαδοί, η διοίκηση να αποφασίζει. Επίσης προσπάθησε να σταματήσουν τα επεισόδια και οι μανούρες. «Έχω πληρώσει χιλιάδες ευρώ πρόστιμα για αυτούς τους γ... τους πυρσούς».

Στόχος του Αραβαντινού είναι να ανέβει η ομάδα και να βρει δυνατό επενδυτή. Και τώρα έχει ανθρώπους από πίσω που βοηθάνε. Αλλά η Προοδευτική για να πάει πιο ψηλά θέλει επενδυτή.

Και ο Αραβαντινός και ο Μάγγος είδαν τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής με καλό μάτι. Από εκεί που την Προοδευτική την είχαν ξεγραμμένη, έγιναν καραμπόλες και με τη νίκη της η ομάδα του Κορυδαλλού μπήκε γερά στο κόλπο.
Εκτός της Παναχαϊκής, καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να θεωρεί ότι εξασφάλισε την άνοδο. Είναι βέβαια πιο κοντά ο Αγροτικός Αστέρας και ο ΠΑΟ Ρουφ, αλλά δεν είναι σίγουροι. Ακόμα και αν τα καταφέρουν όμως αυτοί, απομένει μία θέση για την άνοδο που θα παιχτεί ανάμεσα σε Μακεδονικό και Προοδευτική.

Άλλο παρασκήνιο ωραίο που έμαθα είναι τούτο: χτυπάει το τηλέφωνο του προέδρου του Φωστήρα μία μέρα και στην άλλη άκρη της γραμμής μία φωνή του λέει: «Έλα χοντρέ (σ.σ. γνωρίζονται), θέλω τον προπονητή σου»! Λέει αυτός «μα τι θα πουν...» και τον κόβει ο Αραβαντινός «τι θα πουν ρε, έχει τελειώσει το πρωτάθλημα»! Του λέει ο πρόεδρος του Φωστήρα «μα τον θέλω και για του χρόνου, μας έβγαλε στη 2η θέση».

Επέμενε όμως ο Αραβαντινός που καιγόταν για την άνοδο στα μπαράζ. Και εκτίμησε ο πρόεδρος του Φωστήρα ότι πρώτα πήρε τηλέφωνο αυτόν και δεν πήγε να του κλέψει και να του ξεμυαλίσει τον προπονητή. «Εγώ από τη φυλακή έμαθα ξεκάθαρες κουβέντες, υπάρχει μόνο το "ναι" και το "όχι". Δεν υπάρχει "μπορεί", "ίσως", "ενδεχομένως"».

Έχω και συνέχεια: παίρνει τηλέφωνο για πρώτη φορά ο Αραβαντινός τον Μάγγο. Του λέει τι τον θέλει και απαντάει ο κόουτς: «Κύριε Αντώνη, να το σκεφτώ λίγο. Να ρωτήσω και τον Φωστήρα». Και του λέει ο πρόεδρος: «Σε πρόλαβα, μίλησα με τον Φωστήρα. Θες να το σκεφτείς λίγο; Έχεις ένα τέταρτο! Ένα λεπτό πάνω από το τέταρτο είναι πολύ»!

Ο Αραβαντινός πιστεύει πλέον ότι θα ανέβει. Η Προοδευτική έχει 4 βαθμούς. Θέλει μία νίκη μέσα και μία νίκη έξω. Τώρα πάει στην έδρα του ΠΑΟ Ρουφ. Πάει για να χτυπήσει το ματς δυνατά. Αλλά και να χάσει, δεν τελείωσε τίποτα. Μετά πάει στην Ηλιούπολη που δεν έχει πια ελπίδες για άνοδο, δηλαδή δεν καίγεται. Και μετά έχει στο «κλουβί» της Προοδευτικής την Παναχαϊκή που θα είναι αδιάφορη αφού πάει τρένο με σερί νίκες και θα έχει ανέβει. Όποια ομάδα φτάσει τους 10 βαθμούς ανεβαίνει σίγουρα. Και με 9 βαθμούς μπορεί να ανέβει.

Ο Αντώνης Αραβαντινός είναι ένθερμος οπαδός του Ολυμπιακού και έχει φάει καψούρα με την Προοδευτική, η φιλοσοφία του είναι ότι η Προοδευτική πρέπει να έχει τον ιστορικό της ρόλο τον οποίο έχασε κάποιες φορές πηγαίνοντας με την ΑΕΚ ή με τον Παναθηναϊκό, ενώ ιστορικά ήταν «η κορούλα» του Ολυμπιακού.

Άλλο παράξενο στο ματς της Προοδευτικής ήταν ότι στις δύο ομάδες υπήρχαν δύο παίκτες με το όνομα Αλεξίου και φορούσαν και οι δύο το νούμερο 17! Δεν έχουν όμως καμία σχέση μεταξύ τους.

Τελευταία αγωνιστική που η Προοδευτική θα καίγεται για τη νίκη με την αδιάφορη Παναχαϊκή θα γίνει χαμός με τον κόσμο της Προοδευτικής και το καλό λένε κάποιοι είναι ότι προπονητής της Παναχαϊκής -και μάλιστα πετυχημένος, αφού αυτός ανεβάζει κατηγορία την Παναχαϊκή- είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος που είναι παιδί της Προοδευτικής...

Βέβαια η Παναχαϊκή έχει στείλει όλο τον κόσμο στον «κουβά», υπήρχαν φήμες για το ματς με την Ηλιούπολη, αλλά η Παναχαϊκή το κέρδισε, υπήρχαν φήμες και για το ματς εκτός έδρας με τον Αγροτικό Αστέρα, αλλά και αυτό πήγε η Παναχαϊκή και το κέρδισε.
Ποιος είναι ο MVP της Προοδευτικής; Ο Αραβαντινός έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Μεγαρίτη, ο οποίος ήταν στις υποδομές του Ολυμπιακού, και όπως μαθαίνω και ο Μάγγος σε αυτόν έχει αδυναμία. Τρέχει πάρα πολύ, τα δίνει όλα. Ο Αραβαντινός πιστεύει ότι αν είχε τον Κατίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πριν από τα μπαράζ, θα είχε ανέβει ήδη η ομάδα. Τον θεωρεί παικταρά και μεγάλη απώλεια.

Γιατί άλλαξε προπονητή μέσα στα μπαράζ; Δεν ήταν μόνο το κακό ξεκίνημα, δυσφορούσε από πριν με την μπάλα που έπαιζε η ομάδα. Σε όλο τον β’ γύρο η Προοδευτική έκανε μόνο τρεις νίκες. Βγήκε πρώτη στον όμιλό της με τα χίλια ζόρια και έχασε το Κύπελλο Πειραιά από την Ελλάδα Ποντίων. Βέβαια το Κύπελλο αυτό μικρή σημασία έχει αφού ο στόχος της Προοδευτικής είναι η επάνοδος στην επαγγελματική κατηγορία, αλλά ο Αραβαντινός έλεγε ότι δεν έχει πολυτέλεια να χαρίζει Κύπελλα η Προοδευτική. Ενώ έχει πολύ καλούς παίκτες, δεν είχε φτιάξει πολύ καλή ομάδα -αυτή ήταν η άποψη της διοίκησης.

Όταν αποφάσισε να φύγει ο Αρναούτης, κατευθείαν σκέφτηκε τον Μάγγο. Γιατί; Διότι είχε πάει την 4η αγωνιστική στον Φωστήρα που είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα το πρωτάθλημα και τον τερμάτισε στη 2η θέση με μικρούς σε ηλικία παίκτες. Του άρεσε το επιθετικό παιχνίδι που έπαιζε. Και επίσης είχε κάνει φιλικούς αγώνες η Προοδευτική με τον Φωστήρα και την είχε ζορίσει με νέους παίκτες, ενώ η Προοδευτική έχει έμπειρους παίκτες. Τον συγκεκριμένο προπονητή τον θεωρεί σύγχρονο, όχι άπειρο παρότι είναι 39 χρόνων, με κίνητρο και δίψα.

Για να κάνουμε ταμείο. Τίποτα δεν τελείωσε, η Προοδευτική είδε τον Χάρο με τα μάτια της, αλλά επέστρεψε δυνατή και είναι η άνοδος στα χέρια της. Έχει τρία ματς στα οποία πρέπει να κάνει δύο νίκες. Ακόμα και με μία νίκη και δύο ισοπαλίες μπορεί να ανέβει (αναλόγως τι αποτελέσματα θα φέρουν οι άλλοι). Το καλό είναι ότι σε αυτά τα τρία ματς οι δύο αντίπαλοί της δεν θα καίγονται. Η Ηλιούπολη είναι νοκ άουτ και η Παναχαϊκή θα έχει ανέβει από καιρό.

Ο Αραβαντινός έχει μεγάλα όνειρα για την Προοδευτική, είπε στο γήπεδο «έκοψα 3.000 εισιτήρια στο Προοδευτική-Εθνικός και είχε μέσα 4.500 κόσμο! Υπάρχουν ομάδες στη Σούπερ Λιγκ που δεν έχουν 4.500 κόσμο δικό τους! Όπως ο Ατρόμητος, ο Απόλλων, ο Αστέρας Τρίπολης κ.λπ. Πήγαμε στον Αγροτικό Αστέρα στη Θεσσαλονίκη και είχαμε 250 οπαδούς εκδρομείς μαζί μας που ήρθαν με τα αμάξια τους! Και "τους πήραν την εξέδρα" εκεί μέσα».

Στην Προοδευτική έχουν «σημαδέψει» τον Μακεδονικό, ενώ και ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Αγροτικός Αστέρας δεν έχουν σίγουρη την άνοδο, θα σας εξηγήσω το γιατί…
Η Προοδευτική έχει 4 βαθμούς, ο Μακεδονικός έχει 5 βαθμούς, αλλά η Προοδευτική έχει παίξει ένα ματς λιγότερο από τον Μακεδονικό. Επίσης οι δύο αγώνες που απομένουν στον Μακεδονικό είναι με αντιπάλους που καίγονται. Έχει τον Αγροτικό Αστέρα εντός έδρας και έχει τον ΠΑΟ Ρουφ στην Αθήνα. Δύσκολο πρόγραμμα για τον Μακεδονικό. Ένα ματς αν χάσει, χάθηκε. Δύο ισοπαλίες άμα κάνει, χάθηκε. Πρέπει να νικήσει και τα δύο αυτά δύσκολα ματς για να είναι σίγουρος.

Σημαντικό το ματς τώρα της Προοδευτικής στον ΠΑΟ Ρουφ, όχι τόσο για την Προοδευτική -αφού και να χάσει, πάλι στα χέρια της είναι η άνοδος- όσο για να κρατήσει τον ΠΑΟ Ρουφ να καίγεται για την άνοδο μέχρι να παίξει με τον Μακεδονικό. Η ισοπαλία θα είναι μια χαρά... Βέβαια, για τη νίκη θα πάει.

Όλα παίζονται, γίνεται τρομερή μάχη. Αυτό το μίνι πρωτάθλημα είναι ό,τι πιο συναρπαστικό υπάρχει τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει. Η Παναχαϊκή πριν από λίγες μέρες στον αγώνα με την Ηλιούπολη μάζεψε 3.500 κόσμο. Άλλο βαρύ όνομα η Παναχαϊκή, θα ασχοληθώ στη συνέχεια με αυτήν την ομάδα που πάει πολύ καλά.