Μπαλτάκος: «Καλώς έπραξε η Λευκίμμη»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, αναφέρθηκε στην Έφεση που έχει καταθέσει ο Μακεδονικός για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της Λευκίμμης, Θεοδωράκη, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στην Κέρκυρα

Μπαλτάκος: «Καλώς έπραξε η Λευκίμμη»

Ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε σε Έφεση που έχει καταθέσει ο Μακεδονικός κατά της Λευκίμμης για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Θεοδωράκη, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στην Κέρκυρα και είπε τα εξής:

«Δεν ξέρω το θέμα αυτό καλά, δεν το είχα αντιμετωπίσει. Ο παγκόσμιος αθλητικός ποδοσφαιρικός νόμος είναι η τήρηση του φύλλου αγώνα, γίνεται σε όλες τις χώρες που παίζεται ποδόσφαιρο. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η Λευκίμμη χρησιμοποίησε έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε τιμωρηθεί. Την ημέρα δηλαδή που έπαιξε ο παίκτης αυτός, δεν είχε ποινή εις βάρος του.

Η Λευκίμμη δεν είχε υπόψη της κάτι τέτοιο. Άρα λοιπόν ο ποδοσφαιριστής αυτός τη μέρα εκείνη καλώς έπαιξε. Από εκεί και πέρα η ένσταση του Μακεδονικού είναι επίδικη. Σε πρώτο βαθμό απορρίφθηκε και κρίνεται στην Επιτροπή Εφέσεων μετά το Πάσχα ή κάποια στιγμή, δε ξέρω πότε. Βεβαίως το φύλλο αγώνα πρέπει να τηρείται και βεβαίως όποιος αναγράφεται στο φύλλο αγώνα πρέπει να τιμωρείται.

Πλην όμως αυτός ο παίκτης, καλώς ή κακώς, δε το ξέρω, δεν ξέρω και το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο παίκτης αυτός δεν τιμωρήθηκε. Οπότε όταν η Λευκίμμη τον χρησιμοποίησε, ο παίκτης αυτός δεν είχε καμία ποινή επάνω του. Η Λευκίμμη χρησιμοποίησε έναν παίκτη που την ημέρα εκείνη δεν είχε τιμωρηθεί, αυτό δε μπορεί να αλλάξει».